Papa Francisc, la Sfânta Liturghie celebrată joi, 10 decembrie, în capela casei Sfânta Marta, din Vatican – OSS_ROM

RV – 10 decembrie 2015. Dumnezeu este îndrăgostit de micimea noastră, milostivirea sa fiind nesfârșită – a spus Papa Francisc la Sfânta Liturghie celebrată joi, 10 decembrie, în cursul dimineții, în capela Casei Sfânta Marta, reședința sa din Vatican.

La celebrarea euharistică erau prezenți și membrii Consiliului celor Nouă Cardinali, care s-au întâlnit joi, cu prilejul celei de-a 12-a reuniuni de lucru cu Sfântul Părinte.

În omilie, Pontiful a subliniat că milostivirea este asemenea unei mângâieri și îmbrățișări din partea unui tată care își consolează și alină propriul copil.

“Dumnezeu este milostiv și mare este iubirea sa”, a amintit Pontiful în omilia inspirată din Cartea Profetului Isaia în care – într-unul din monologuri – Dumnezeu lasă de înțeles că și-a ales poporul nu potrivit criteriului măreției sau al puterii, “ci pentru că era cel mai mic și cel mai neînsemnat dintre popoare”.

Dumnezeu, a continuat Pontiful, “s-a îndrăgostit tocmai de această micime, de această nevrednicie, exprimând o iubire plină de bunătate, asemenea iubirii unui tată sau a unei mame față de propriul copil, pe care-l consolează ca atunci când se trezește noaptea, speriat din cauza vreunui coșmar.

Papa: “Cu toții cunoaștem mângâierile mamelor și ale taților, când copiii sunt neliniștiți din cauza unei spaime avute: ‘Nu te teme, eu sunt aici; eu sunt îndrăgostit de fragilitatea ta, de lipsa ta de însemnătate’. Tot astfel, Tatăl ceresc ne spune: ‘Nu-ți fie teamă de păcatele tale; eu țin la tine, eu te voi întări. Încredințează-te cu totul mie și eu te voi întări, te voi ierta și își voi dărui pacea”.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia