05.12.2015, SUA (Catholica) – „Când Evanghelia este proclamată, credem că Duhul Sfânt este prezent și puternic. Rețelele sociale au devenit o forță tot mai prezentă în viețile noastre, o forță ce zidește afaceri, duce la vânzări și conectează oameni din toată lumea. Ce ar fi dacă am combina aceste forțe? Așa ceva își propune #ShareJesus”, spune Any Lesnefsky, cel din spatele inițiativei. Campania, care și anul acesta, ca și anul trecut, s-a concentrat pe Postul Mare și respectiv Advent, a generat în 2014 un milion și jumătate de vizualizări pentru clipurile furnizate. Din acest Advent, clipurile din proiectul #ShareJesus sunt disponibile și cu subtitrare în limba română, prin colaborarea RedeemedOnline cu Catholica.ro. Pe lângă engleză și română, în curând și limba spaniolă se va adăuga proiectului.

Proiectul #ShareJesus înseamnă în principal o serie de clipuri propuse zilnic, pe perioadele de posturi, clipurile având durată în general de 2-3 minute, fiind invitați să vorbească diverse persoane, de la preoți la persoane consacrate și laici, nu de puține ori nume mari la nivelul Bisericii Catolice din SUA. De exemplu în clipul difuzat astăzi îl auzim pe pr. Joe Freddy dând mărturie despre convertirea sa. La început preotul provoacă la reflecție cu un citat din C.S. Lewis: „Tot ceea ce numim istoria umană este istoria lungă și teribilă a omului încercând să găsească altceva decât Dumnezeu care să îl facă fericit”, întrebând apoi direct: „Care este pentru Dvs acel altceva decât Dumnezeu?”

Mărturisește apoi în copilărie cât de importante erau pentru el laudele, fiind un copil nesigur pe el. „Dacă reușesc să îi fac pe oameni să mă placă, dacă le pot demonstra că sunt cineva, atunci voi fi fericit”, își spunea el. „Am fost bun la sport când am crescut, în special la fotbal, ceea ce este mare lucru în Pittsburgh, de unde sunt eu, așa că am folosit fotbalul, sportul, ca să obțin atenția pe care o doream atât de mult. Am ajuns în colegiu și am jucat ca fundaș, descoperind că tânjesc după afecțiunea altora, după atenție, încercând să îi fac să mă iubească, pentru ca să fiu fericit. Și în toată această căutare am descoperit că nu sunt fericit, m-am descoperit căutând tot mai mult și mai mult și mai mult.”

Schimbarea i-a venit de la o carte a lui Scott Hahn, cunoscut biblist american. ‘Am citit cartea într-o după-masă, într-o frumoasă zi de Crăciun, și deodată lacrimile au început să îmi curgă pe obraji, și ce mi s-a întâmplat a fost un moment a la Augustin. Vă amintiți faimoasa lui afirmație: ‘Pentru Tine ne-ai făcut, Dumnezeule, și neliniștită este inima noastră până nu se va odihni în Tine’. Am înțeles că în întreaga mea viață, până în acel punct, am alergat după altceva decât Dumnezeu ca să fiu fericit și în acel moment l-am auzit atât de clar pe Domnul spunând: ‘Joe, Eu sunt Cel pe care îl cauți.’ Din acel moment am început să mă rog și l-am lăsat pe Dumnezeu să îmi umple inima cu iubirea, cu pacea și cu bucuria Sa.” Clipurile din proiectul #ShareJesus se găsesc pe pagina Redeemed Online de pe Facebook, precum și pe canalul YouTube asociat.

Legături

Exprimaţi-vă opinia