1 Decembrie și ”simțul binelui comun”

Publicatla 30 November 2015

Arhiepiscopul mitropolit dr. Ioan Robu, președintele Conferinței Episcopilor din România (foto: arhivă)

 RV 30 nov 2015. ”Cu ocazia aniversării Marii Uniri de la 1 Decembrie, le urez românilor din țară și din străinătate, precum și noului guvern, să nu piardă niciodată simțul binelui comun”: a spus la Radio Vatican președintele Conferinței Episcopilor din România, arhiepiscopul dr. Ioan Robu al arhidiecezei romano-catolice de București. Aflat zilele trecute la Roma pentru o vizită de lucru, mitropolitul Ioan Robu a răspuns la solicitarea redacției noastre de a împărtăși câteva impresii ascultătorilor noștri după întâlnirea cu papa Francisc și cu diverși reprezentanți ai instituțiilor Sfântului Scaun.
În contextul apropiatei sărbători naționale de la 1 Decembrie, redacția română Radio Vatican a cerut IPS Ioan Robu să formuleze o urare pentru toți românii, continuând preocuparea care l-a determinat să lanseze la începutul lunii noiembrie o campanie de rugăciuni ”pentru țară și popor”. Interviul a fost realizat la scurt timp după instalarea noului executiv al României conduse de Dacian Cioloș.

”În primul rând”, a spus mons. Robu, ”aș face o urare noului guvern: să aibă în fiecare zi și în tot timpul simțul binelui comun, al binelui tuturor, și să nu uite nicio clipă acest lucru”.

Îndreptându-și gândul la toți românii, IPS Ioan Robu a făcut un apel la unitate și participare la binele tuturor. ”Cetățenilor noștri din România”, a spus arhiepiscopul de București, ”le doresc să nu uite că suntem chemați să fim împreună și că a fi împreună înseamnă a fi spre binele tuturor. Lăsând la o parte egoismul, superficialitatea și alte lucruri care stau pe umerii noștri, să avem curajul de a schimba ceva. O schimbare de guvern cred că este expresia (dorinței) întregii țări de a schimba ceva. Îl rog pe Dumnezeu să ne ajute să facem o schimbare în țară”.

(rv – A. Dancă)

Exprimaţi-vă opinia