Imagine din filmul “Chemați-mă Francisc”, din 3 decembrie, în 700 de cinematografe italiene – ANSA


 24 noiembrie 2015. Joi, 26 noiembrie, la ora 10.30, la cinematograful “Adriano” din Roma, va avea loc proiectarea, pentru jurnaliști, a filmului “Chiamatemi Francesco” (“Chemați-mă Francisc”), despre viața Sfântului Părinte.
Filmul va apărea în cinematografe în data de 3 decembrie, dar va fi prezentat în premieră mondială în Vatican, la 1 decembrie. În regia italianului Daniele Luchetti, filmul este produs de TaoDue și distribuit de Medusa.

Filmul reparcurge viața Papei Francisc din tinerețe și până în data alegerii la Scaunul lui Petru, pe 13 martie 2013. Emoționanta istorisire implică spectatorul în parcursul de viață al unui fiu de emigranți italieni în Argentina și a vocației trăite de Jorge Bergoglio în anii negri ai dictaturii militare, fără a lăsa la o parte intensa muncă pastorală dusă la periferia capitalei Argentinei, Buenos Aires.

Ideea istorisirii vieții actualului Pontif prin intermediul unui film a fost a producătorului Pietro Valsecchi, fondatorul casei de producție TaoDue. La doar câteva luni de la alegerea Papei Francisc la Sediul lui Petru, când a apărut în mod clar importanța istorică a figurii Pontifului, responsabilii grupului mass-media italian Mediaset au susținut imediat proiectul unei opere cinematografice cu o amplă extindere.

Din distribuția filmului fac parte actori proveniți din diferite țări, o alegere potrivită figurii primului pontif originar din continentul american, o personalitate reprezentativă pentru diferite zone geografice, pentru diverse limbi, culturi, generații și clase sociale.

Proiectul, care a urmărit unirea adevărului istoric și a limbajului religios, s-a revelat a fi deloc ușor, necesitând 15 săptămâni de filmări în Argentina, Germania și Italia, 3000 de figuranți și numeroase cercetări în domeniul istoric și religios.

Începând din data de 3 decembrie, filmul “Chiamatemi Francesco” va fi proiectat în 700 de săli italiene, cu o prezentare în avanpremieră, în aula Paul al VI-lea, în data de 1 decembrie.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia