IPS Ioan Robu19.11.2015, București (Catholica) – Aflat la Roma, pentru o vizită de lucru, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, a participat miercuri, 18 noiembrie a.c., la audiența generală pe care Papa Francisc a ținut-o în Piața San Pietro din Vatican. După audiență, IPS Ioan Robu l-a salutat în particular pe Suveranul Pontif, căruia i-a mulțumit îndeosebi pentru rugăciunea sa și mesajul adresat poporului român după incendiul de la Clubul Colectiv. Papa Francisc l-a rugat pe IPS Ioan să le transmită românilor binecuvântarea sa apostolică, informează Angelus.com.ro.

Într-un interviu acordat în după-amiaza aceleiași zile redacției în limba română a Radio Vatican, IPS Ioan Robu a sintetizat cateheza ținută de Sfântul Părinte în cadrul audienței generale. Arhiepiscopul a arătat cum Papa a amintit că ne apropiem de inaugurarea Jubileului Milostivirii, când la Vatican și în toate bisericile catedrale din lume va fi deschisă Poarta Sfântă. „Papa a invitat ca toată Biserica – comunitatea locală, dar și familia [Biserica domestică – n.n.] – să fie deschisă o poartă deschisă. Noi, cei din Biserică, nu suntem stăpânii Bisericii, ci, a spus Papa într-un mod foarte simplu, suntem portăreasa Bisericii, ca să ținem mereu poarta deschisă și să îi primim pe toți, imitându-l pe Isus – Poarta cea mare – care cu milostivire îi primește pe toți”, a explicat IPS Ioan.

Întrebat fiind de reporter ce mesaj le transmite românilor din țară și din diaspora, date fiind apropiata zi națională a României și evenimentele recente de pe scena politică și socială a țării, Arhiepiscopul Mitropolit de București a declarat: „În primul rând, aș face o urare noului guvern din România, din țara noastră: să aibă în fiecare zi și în tot timpul simțul binelui comun, al binelui tuturor, și să nu uite nicio clipă acest lucru”. Cetățenilor țării, IPS Ioan le-a transmis „să nu uite că suntem chemați să fim împreună, și a fi împreună înseamnă a fi spre binele tuturor, lăsând la o parte și egoismul și superficialitatea și alte lucruri care stau pe umerii noștri. Și să avem curajul să schimbăm ceva.”

Sursa: vedeţi aici

Imagini

Exprimaţi-vă opinia