Papa Francisc, la audienţa generală de miercuri, 18 noiembrie 2015, în Piaţa Sfântul Petru din Vatican. – AFP


 RV 18 noiembrie 2015. La finalul întâlnirii publice de miercuri, 18 noiembrie a.c., din piaţa Sfântul Petru, papa Francisc a făcut un apel la adresa Comunităţii internaţionale, cu prilejul Zilei internaţionale a Drepturilor Copilului în întreaga lume, marcată pe 20 noiembrie în fiecare an. Papa a amintit „datoria tuturor de a proteja copiii, binele acestora fiind prioritar oricărui alt criteriu”:
• „Comunitatea internaţională este chemată să urmărească atent condiţiile de viaţă ale copiilor, pentru a nu mai fi supuşi formelor de sclavie şi maltrataţi, mai ales în locurile unde aceştia sunt expuşi recrutărilor armate. Totodată, să sprijine familiile pentru a-i fi garantat fiecărui copil dreptul de a merge la şcoală şi accesul la educaţie”.

De asemenea, papa Francisc, a trimis un mesaj persoanelor consacrate de viaţă claustrală, cu ocazia sărbătorii Prezentării la Templu a Maicii Domnului, celebrată pe 21 noiembrie, Ziua pro orantibus:
• „Cu această ocazie, mulţumim Domnului pentru darul vocaţiei oferit femeilor şi bărbaţilor care, în mănăstiri şi schituri, şi-au dedicat viaţa Domnului. Pentru ca aceste comunităţi de viaţă claustrală să-şi poată îndeplini misiunea lor importantă, în rugăciune şi tăcere roditoare, să nu lipsească apropierea noastră spirituală şi materială”.

La momentul saluturilor, nu a lipsit gândul special al Pontifului adresat tinerilor, bolnavilor şi tinerilor căsătoriţi în comemorarea Consacrării bazilicilor Sfinţilor Petru şi Pavel din Roma:
• „Dragi tineri şi studenţi, în mod special din Afragola şi din Roma, mărturia apostolilor, care au lăsat totul pentru a-l urma pe Isus, să aprindă în voi dorinţa de a-l iubi cu toată forţa; dragi bolnavi, suferinţele glorioase ale Sfinţilor Petru si Pavel să vă aducă mângâiere, confort şi speranţă sacrificiului vostru; dragi tineri căsătoriţi, casele voastre să fie Temple ale Iubirii, de care nimeni nu ne poate despărţi”.

(rv– M. Caba)

Exprimaţi-vă opinia