Papa Francisc s-a întâlnit vineri, 6 noiembrie, în jurul orei prânzului, în Sala Regia din Palatul Apostolic, cu cei circa 500 de participanți la Simpozionul organizat de Centrele de Ajutor pentru Viață – ANSA

6 noiembrie 2015. Papa Francisc s-a întâlnit vineri, 6 noiembrie, în jurul orei prânzului, în Sala Regia din Palatul Apostolic, cu cei circa 500 de participanți la Simpozionul organizat de Centrele de Ajutor pentru Viață, care activează în Italia de 40 de ani, fiind implicate în apărarea și promovarea vieții omenești.

Definind slujirea din cadrul Centrelor de Ajutor pentru Viață ca fiind o nobilă îndatorire, Pontiful le-a mulțumit persoanelor care activează în cadrul acestor centre pentru modul în care –  de-a lungul anilor – încearcă să-l imite pe bunul samaritean.

Papa Francisc: Voi, aderenți la Mișcarea pentru Viață, în 40 de ani de activitate ați încercat să-l imitați pe bunul samaritean. În fața diferitor forme de amenințare împotriva vieții omenești, v-ați apropiat de vulnerabilitățile aproapelui, v-ați implicat astfel încât, în societate, să nu fie excluși sau dați la o parte cei care trăiesc în condiții de precaritate. Prin acțiunile directe desfășurate de “Centrele de Ajutor pentru Viață”, răspândite în întreaga Italie, ați fost ocazii de speranță și de renaștere pentru multe persoane.”

“Vă mulțumesc pentru binele pe care l-ați făcut și pe care îl veți mai face”, a mai spus Papa Francisc, încurajându-i pe aderenții la Mișcarea pentru Viață să continue cu încredere pe această cale.

“Fiți neobosiți în acțiunile pentru tutelarea persoanelor celor mai lipsite de apărare, care au dreptul venirii pe lume, ca și tutelarea persoanelor care cer o existență mai sănătoasă și mai demnă”, a mai spus Pontiful, care a dorit să sublinieze cum – membrii Centrelor pentru Viață – au acordat ajutor tuturor, indiferent de religie sau naționalitate.

“Numărul relevant de femei, în special imigrante, care se adresează centrelor voastre demonstrează faptul că, atunci când se acordă un ajutor concret, femeia, în ciuda problemelor și a condiționărilor este în măsură să facă să triumfe în interiorul său simțul iubirii, al vieții și al maternității”.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia