Angelus de duminică 25 octombrie 2015 – RV

25 octombrie 2015. “În această dimineață, prin Sfânta Liturghie celebrată în Bazilica Sfântul Petru, s-a încheiat Adunarea Generală Ordinară a Sinodului Episcopilor dedicat familiei. Vă îndemn pe toți la aducerea de mulțumiri Domnului pentru aceste trei săptămâni de muncă intensă, însuflețite de rugăciune și de un spirit de adevărată comuniune. A fost trudnic, însă a fost un adevărat dar de la Dumnezeu, care va aduce cu siguranță multe roade”. Cu aceste cuvinte și-a început Sfântul Părinte reflecția care a însoțit rugăciunea mariană “Îngerul Domnului”.

Pornind de la cuvântul sinod, care înseamnă “a merge împreună”, Pontiful a definit adunarea sinodală ca pe o experiență a Bisericii aflată pe cale, “mergând în special alături de familiile poporului sfânt al lui Dumnezeu răspândit pe întreg pământul”. “De aceea” – a spus – “m-a impresionat Cuvântul lui Dumnezeu care ne întâmpină prin profeția lui Ieremia (n.n. din prima lectură a  liturghiei zilei ).  ‘Iată, îi aduc înapoi din ţara de nord, îi adun din colţurile pământului; printre ei sunt orbi, şchiopi, femei însărcinate şi care nasc: o mare adunare se întoarce aici.’ Și profetul adaugă : ‘Ei vin plângând şi rugându-se; îi conduc să meargă la torente de apă, pe un drum drept pe care nu se vor poticni’.(Ier 31,7-9).

Făcând un paralelism între poporul suferind din fragmentul profetului Ieremia și familiile care au de suferit, Papa a dar asigurarea că “aceste persoane aflate în căutare de demnitate, aceste familii în căutare de pace rămân încă cu noi, Biserica nu le abandonează, pentru că fac parte din poporul lui Dumnezeu care vrea să elibereze din sclavie și să conducă la libertate”.

Printre grupurile de credincioși salutate de Pontif la Angelus s-au aflat și participanții la o procesiune în cadrul căreia a fost adusă în Piața Sfântul Petru imaginea Maicii Domnului cinstită la Lima, în Peru, cărora Papa le-a mulțumit pentru mărturia de credință.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia