pr. Federico Lombardi SJ21.10.2015, Vatican (Catholica) – Directorul biroului de presă al Sfântului Scaun a negat informațiile apărute în presa italiană conform cărora Papa Francisc ar avea o tumoare pe creier, denunțând răspândirea unor astfel de știri ca fiind „în mod grav iresponsabilă”. Declarația de miercuri a pr. Federico Lombardi SJ a venit după ce astăzi agenția italiană Quotidiano Nazionale a susținut că Papei i-ar fi fost descoperită o mică tumoare pe creier, operabilă.

„Difuzarea de vești complet nefondate despre sănătatea Sfântul Părinte de către o agenție de presă italiană este în mod grav iresponsabilă și nedemnă de atenție”, se spune în declarația din 21 octombrie. Pr. Lombardi a subliniat că agenda încărcată a Papei Francisc este menținută fără probleme. „Mai mult, după cum poate vedea oricine, Papa își desfășoară activitatea sa intensă fără întrerupere, într-un mod absolut normal.” Sfântul Părinte participă în această perioadă la Sinodul Episcopilor din Vatican. De-a lungul pontificatului său a anulat puține întâlniri și vizite, menținând în schimb un program cu multe vizite pastorale, prezidând multe evenimente majore din Vatican, călătorind mult, ultima oară în Cuba și SUA.

Pr. Lombardi a confirmat și a doua oară că știrea agenției italiene este falsă, la conferința de presă de astăzi. A spus că inclusiv prezența de astăzi la audiența generală din Piața San Pietro confirmă că „Papa se bucură de o sănătate bună”. Pontiful are unele dificultăți cu piciorul, dar „capul, după câte văd eu, îi este absolut perfect”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt.

Exprimaţi-vă opinia