Vă mulţumesc pentru că aţi acceptat invitaţia de a veni în această „casă a voastră”, oferită prin generozitatea iezuiţilor care au donat-o pentru „voi”. Prin aceste cuvinte Sfântul Părinte Papa Francisc s-a adresat celor 30 de persoane, oaspeţi ai dormitorului roman „Darul milostivirii”, unde a mers joi seara, după terminarea întâlnirii de lucru a Sinodului.

„Darul milostivirii”, casa pentru cei care nu au unde să doarmă, este pusă la dispoziţie de „Compania lui Isus” şi deschisă cu ajutorul Elemozineriei Apostolice a Vaticanului, prin Arhiepiscopul elemozinier Konrad Krajewski. Persoanele care beneficiază de un loc de dormit în această casă sunt în proveniţi în marea parte din Italia, dar şi din alte părţi ale lumii.

Atunci când pentru o persoană a dormi sub cerul înstelat nu este o alegere ci o necesitate, casa pusă la dispoziţie de iezuiţi devine un adevărat şi propriu ambient familiar. Este un semn tangibil despre modul în care consacraţii punând la dispoziţie structurile lor, pot răspunde apelului Papei, acela de a primii şi ajuta persoanele în nevoi.

Sursa: www. e-communio.ro; www.egco.ro

Exprimaţi-vă opinia