Sfânta Tereza din Avila de la a cărei naștere se împlinesc anul acesta 500 de ani. – RV


 15 octombrie 2015. Învățătorii legii care limitează orizonturile lui Dumnezeu, diminuându-i din iubire, au fost indicați în predica Sfintei Liturghii pe care Papa Francisc a celebrat-o joi, 15 octombrie, în cursul dimineții, în capela Casei Sfânta Marta. Omilia a pus accentul pe porunca iubirii și pe tentația de a voi să fim controlorii mântuirii, după cum a relatat colegul nostru Alessandro Gisotti.
“Unul dintre aspectele cele mai dificil de înțeles, pentru noi creștinii, este gratuitatea mântuirii în Isus Cristos”. Pontiful și-a construit omilia subliniind că și Sfântul Paul a întâmpinat mari dificultăți când a dorit să-i facă pe oamenii din vremea sa să înțeleagă că adevărata doctrină este “gratuitatea mântuirii lui Dumnezeu”.

“Noi” –  a observat Pontiful – “suntem obișnuiți să auzim că este fiul lui Dumnezeu care a venit, din iubire pentru noi, să ne mântuiască, și care și-a dat viața pentru noi. Însă, am auzit de atâtea ori acest lucru, încât ne-am obișnuit”. “Când intrăm în misterul lui Dumnezeu”, a acestei iubiri fără limite, a adăugat,”rămânem uimiți și, poate că preferăm să nu-l înțelegem”.

De asemenea, Pontiful a amintit că anul acesta se împlinersc 500 de ani de la nașterea Sfintei Tereza din Avila, sărbătorită în data de 15 octombrie, spunând că Domnul i-a dat acestei mistice harul de a înțelege orizinturile iubirii, și ea fiind judecată de către învățătorii legii din vremea sa.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia