‘De ce cred’: Ghid al mons. Lorenzo Leuzzi destinat tinerilor, pentru a-i ajuta în perioada Jubileului Milostivirii – RV


 14 octombrie 2015. “Perché credo” (De ce cred) este un vademecum pentru tineri privitor la Anul Milostivirii. Publicat de Librăria Editurii Vaticane (Lev), îndreptarul va fi prezentat la Roma, joi, 15 octombrie a.c., la Biblioteca Angelica din piața Sfântul Augustin.
Tema noii cărți a fost aleasă de episcopul auxiliar al diecezei de Roma, mons. Lorenzo Leuzzi, delegat pentru Pastorația Universitară. De altfel, volumul conține scrisorile pastorale adresate de mons. Leuzzi în primii trei ani de episcopat, dorindu-se a fi un îndrumar pentru tineri, în parcursul jubiliar prilejuit de Anul Milostivirii.

În prefața cărții, autorul istorisește modul în care aceste scrisori au luat naștere, firul roșu al gândurilor încredințate tinerilor fiind necesitatea conștientizării marelui dar de a fi creștini catolici.

Scopul publicării volumului este ușor de individualizat într-una din frazele prezente în prefața cărții “Perché credo”, în care autorul îi spune cititorilor: “Vă doresc să ‘plângeți’ de bucurie când Isus vă va adresa întrebarea: ‘De ce mă persecuți’. Sunt sigur că veți descoperi un Dumnezeu milostiv care, în ciuda incredulității noastre, ne-a căutat. Nu mai fiți necredincioși, ci credincioși!”

R.V./A.M.

Exprimaţi-vă opinia