13.10.2015, Roma (Catholica) – Un milion de copii din întreaga lume se roagă împreună rugăciunea Rozariului pentru pace și unitate, cu prilejul Zilei Mondiale a Misiunilor, marcată în acest an pe 18 octombrie. Inițiativa este promovată de asociația pontificală Kirche in Not și se naște din convingerea că rugăciunea încredințată copiilor este într-adevăr capabilă să aducă pacea. Cum sublinia Sfântul Ioan Paul al II-lea în Scrisoarea apostolică Rosarium Virginis Mariae: „Nu ne putem ruga Rozariul fără a ne simți implicați într-un angajament profund în slujba păcii”, citim în materialul de pe situl Radio Vatican.

„Un milion de copii în rugăciune” a avut loc pentru prima dată în 2005, în Caracas, Venezuela, unde se spune că în timp ce un grup de copii se rugau, câteva femei au remarcat prezența Preasfintei Fecioare în mijlocul acestora. Una dintre ele și-a amintit atunci promisiunea Sfântului Pius din Pietrelcina, care spunea: „Când un milion de copii se vor ruga împreună Rozariul, lumea se va schimba”. De atunci, an de an, prin intermediul celor 21 de sedii instituționale, fundația pontificală îi invită pe copii să se unească în rugăciune.

Potrivit unui comunicat de presă al organizației, în acest an, Kirche in Not îi invită pe părinți și învățători și pe toți cei implicați în școli, azile, spitale, orfelinate, case de tip familial și orice altă instituție cu și pentru copii, să îi invite pe aceștia să recite împreună Rozariul. Totodată, adulții sunt îndemnați să adreseze un gând și să se apropie de acei copii pe care nu i-a invitat nimeni niciodată să se roage.

Kirche in Not susține pastorația Bisericii în întreaga lume și denunță limitarea libertății religioase, promovând inițiative de rugăciune pentru toate vârstele. De amintit două zile mondiale de rugăciune pentru pace în Irak, promovate pe 6 august 2014 și 2015, săptămâna de rugăciune pentru Siria (septembrie 2013) și Novenele de rugăciune pentru pace în Republica Democratică Congo (decembrie 2012) și Republica Centr-Africană (decembrie 2013). Cărticica „Noi, copiii, ne rugăm Rozariul”, tradusă în 8 limbi, este special concepută pentru inițiativa „Un milion de copii în rugăciune”. Pentru a fi uniți și prin intermediul noilor mijloace de comunicare, în acest an este promovat pe rețeaua Twitter hashtag-ul #UnMilioneDiBimbi.

Sursa: Radio Vatican

Exprimaţi-vă opinia