Darul Milostivirii: noul adăpost de noapte oferit de Societatea lui Isus, inaugurat la Roma, în data de 7 octombrie 2015. – ANSA


 13 octombrie 2015. La Roma, în via dei Penitenzieri, în apropierea Spitalului ‘Santo Spirito’ a fost deschis un nou dormitor pentru persoanele fără adăpost. Structura a fost inaugurată oficial joi, 7 octombrie, în ziua comemorării liturgice ‘Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului’, prin celebrarea unei Sfinte Liturghii și prin sfințirea spațiilor ce alcătuiesc noul adăpost de noapte. La celebrarea euharistică prezidată de elemozinierul apostolic, mons. Konrad Krajewski, au participat primii oaspeți ai structurii împreună cu voluntari ai Dormitorului ce va purta numele “Darul Milostivirii”.
Amplul spațiu a fost oferit Papei Francisc de Curia Generală a Societății lui Isus, în acest mod iezuiții dorind să răspundă cu promptitudine la apelul Pontifului de a destina o parte din propriile edificii persoanelor nevoiașe, care se confruntă cu mari dificultăți.

Numele structurii, “Darul Milostivirii”, sugerează că spațiul este un dar din partea Societății lui Isus. În plus, este un dar al milostivirii, căci milostivirea “este cel de-al doilea nume al Iubirii, care se exprimă prin gesturi concrete și generoase față de aproapele”, după cum se spune în comunicatul de presă emis de Elemozineria Apostolică.

Structura are 34 de locuri și este gestionată de Surorile Maicii Tereza de Calcutta, funcționând pe baza unui regulament de ordine interioară care ajută la bunul mers al structurii de primire. Persoanele găzduite vor putea beneficia și de cina oferită de Cantina pentru săraci a Misionarelor Carității.

Lucrările necesare adaptării edificiului la noua funcțiune au fost suportate de Elemozineria Apostolică, grație ofertelor care provin din distribuirea pergamentelor cu Binecuvântări Apostolice și din generoasele oferte din partea unor persoane private.

Din anul 1988, în Vatican funcționează o altă Casă de primire, numită Darul Mariei, structura oferind adăpost unui număr de 50 de femei ale străzii, 30 dintre acestea beneficiind de găzduire permanentă.

R.V./A.M.

Exprimaţi-vă opinia