• 02 Oct 2015

Actorul, de 86 de ani, vorbește de religie și face bilanțul vieții sale: „Am făcut multe erori, acum sunt în mâinile Domnului”

„Cu cine aș vrea să mănânc pentru ultima dată? O porție de spaghete împreună cu Isus”.

A fost un erou al filmelor ”Spaghetti western” împreună cu Terence Hill. Astăzi, într-un recent interviu acorda ziarului german Welt am Sonntag legat de noua sa carte ”Mangio Ergo Sum”, Bud Spencer vorbește despre lucruri intime și delicate: raportul său cu religia, despre sfârșitul vieții, despre viața de Apoi.

NEVOIA DE RELIGIE

„La vârsta mea am nevoie de religie- zice Carlo Pedersoli (acesta e adevăratul său nume) – am nevoie de credință. Cred în Dumnezeu, și ceea ce mă salvează – explică – nu e nimic din ceea ce credeam înainte că are valoare. Sportul, unde am vrut să mă afirm, popularitatea. Cine se enervează pentru acestea, cine urmărește doar succesul, faima, este un idiot”.

ERORI ȘI PĂRERI DE RĂU

Bud admite că nu a fost chiar un ”sfânt” de-a lungul vieții. Acum își dă seama de erorile din trecut. „Am făcut multe erori, cu femeile, prietenii, erori grosolane, nebunii. Acum când am aproape 86 de ani văd multe lucruri în mod diferit. Viața mi-a demonstrat că sunt alte lucruri care contează”.

VIAȚA DE DINCOLO

Nu ezită să vorbească despre moarte. Din contră. „Sunt tot mai pasionat de viață cu fiecare zi care trece, dar moartea nu mă înspăimântă. Deoarece cred că în realitate nu murim, și că sufletul nostru va fi viu și după ce ne luăm rămas bun de la această lume. Mai mult, sunt sigur că viața continuă. Între timp voi înfrunta moartea, în orice caz, cu demnitate și cu aceeași demnitate mă voi prezenta la judecata lui Dumnezeu”.

”NU SUNT UN EROU”

Aceeași demnitate îl face să zică: „Nu mă interesează un ”adio” de erou. Sunt un om ca oricare altul. Viața este o farsă, mult praf în ochi, multe bucurii dar și multe deziluzii… Adevăratul erou este acela care-și dă viața pentru țara sa sau își protejează printr-un act extraordinar familia sa. Eu nu sunt unul din aceia”.

 

Traducere: AMR

Sursa:aleteia.org

Exprimaţi-vă opinia