Papa Francisc, îmbrăţişând un copil bolnav, aula Paul al VI-lea din Vatican – REUTERS

 RV 01 octombrie 2015. Papa Francisc a trimis personal, pe 30 septembrie a.c., o scrisoare unui copil bolnav aflat în aceste zile la al X-lea pelerinaj al copiilor de la Lourdes. Copilul de numai 8 ani, din Roma, i-a scris Pontifului pentru a-l invita şi pe el la Lourdes, ca să devină împreună cu ceilalţi copii „ambasador al păcii”. În cazul în care aceasta nu era posibil, micuţul Damian îi cerea papei Francisc un video-mesaj, căruia Papa i-a răspuns printr-o scrisoare, care a fost citită la Lourdes pe 30 septembrie a.c., în cadrul procesiunii euharistice la sanctuarul francez a copiilor bolnavi.
„Dragă Damian – scrie Papa –  şi dragi copii,  am aflat că în acest an misiunea voastră de pace v-a purtat la Sanctuarul de la Lourdes, la picioarele Sfintei Fecioare, pentru a-i cere acesteia protecţie şi grijă.  Sunt bucuros pentru că faceţi această călătorie şi doresc să vă spun că vă însoţesc cu rugăciunea mea: vă sunt aproape spiritual fiecăruia dintre voi şi mai ales vouă, micuţi bolnavi. Spuneţi-i cu încredere Fecioarei şi fiului său Isus, dorinţele voastre, speranţele, bucuriile şi tristeţile şi aveţi încredere în ajutorul lui Dumnezeu şi grija Mariei”.

«Misiunea voastră să fie rugăciunea şi mărturia», a mai scris Papa copiilor aflaţi la Lourdes, îndemnându-i pe aceştia să le arate adulţilor că şi „copii sunt în stare să se roage, să-l iubească pe Isus, prietenul care nu trădează niciodată, să se ajute reciproc, să spere un viitor împreună.

În aceste clipe, în care atât de mulţi copii caută speranţa pe străzile lumii, Papa vă roagă să vă rugaţi pentru ei Sfintei Fecioare de la Lourdes. Reînnoiesc fiecăruia dintre voi salutul şi încurajarea mea şi vă cer din suflet să vă rugaţi pentru mine. Vă binecuvântez din inimă”.

Exprimaţi-vă opinia