Prima zi din luna octombrie 2015 a marcat, pentru studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București, deschiderea unui nou an universitar, 2015-2016. Evenimentul a început cu Sf. Liturghie, prezidată, în Catedrala Sf. Iosif, de către IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, alături de care au concelebrat preoți profesori: Pr. Dr. Emil Moraru, Pr. Dr. Tarciziu Șerban, Pr. Dr. Marius Taloș S.J., Pr. Dr. Victor Dumitrescu și Pr. Dr. Lucian Dîncă A.A.

La predică, IPS Ioan Robu a vorbit despre Sf. Tereza a Pruncului Isus, comemorată de Biserica Catolică la 1 octombrie, o tânără călugăriţă carmelitană, după a cărei trecere la cele veșnice, la vârsta de 24 de ani, s-a dovedit că în scurta şi aparent nesemnificativa sa viaţă „a trăit la dimensiunea Bisericii Universale”. Arhiepiscopul i-a îndemnat pe studenţi ca, după exemplul Sfintei de la Lisieux, să citească frecvent Sfânta Scriptură, căci „Dumnezeu vorbeşte în multe feluri, dar în mod special prin cuvântul Sfintei Scripturi”, şi le-a urat un nou an de studiu binecuvântat de Dumnezeu.

Conf Bucuresti

După Sf. Liturghie, în Aula maximum a Facultăţii a avut loc o Lectio magistralis ținută de Pr. Marius Taloș SJ – superiorul regional al Iezuiţilor din România – pe tema „… Și cine este aproapele meu? Parabola Bunului Samaritean revizitată în contextul actual”. Conferinţa a fost urmată de reuniunea profesorilor şi studenţilor Facultăţii.

În anul universitar 2015-2016, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București oferă programe de studii de licenţă – cu specializările teologie romano-catolică asistenţă socială şi studii religioase -, master – cu specializările asistenţă socială a Bisericii şi comunicare biblică şi ecclesială – şi doctorat în domeniul teologie. La cursurile Facultăţii s-au înscris în noul an universitar 127 de studenţi: 63 la cursurile de licenţă, 36 la cursurile de master şi 28 la programul de doctorat.

Exprimaţi-vă opinia