21.09.2015, Havana (Catholica) – Înainte de celebrarea Vesperelor, duminică seara, Papa Francisc a făcut o vizită neprogramată – dar nu neașteptată – la o parohie iezuită din Havana. Conform blogului Il Sismografo, Sfântul Părinte s-a oprit la Iglesia de Reina (biserica Reginei) în drumul spre Catedrala unde era așteptat de preoți, persoane consacrate și seminariști.

Biserica este cunoscută și ca a Preasfintei Inimi și a Sf. Ignațiu de Loyola, aparținând parohiei considerată principală pentru Societatea lui Isus (Ordinul Iezuit) din Cuba. Actualmente sunt 24 de iezuiți pe insulă, dintre care opt slujesc în parohii, iar doi în case de exerciții spirituale. De asemenea slujesc într-o rețea Loyola, un grup de cinci centre în care se promovează drepturile omului sub inspirația credinței și învățăturilor Sf. Ignațiu de Loyola.

La sosire Papa a fost primit de trei copii, ce i-au oferit un buchet de trandafiri albi. Papa i-a salutat pe frații să iezuiți, vizibil impresionați de această vizită așteptată dar care nu a figurat în programul oficial. După ce a petrecut câteva momente cu ei, Sfântul Părinte s-a întors în papamobil, continuându-și drumul spre Catedrala din Havana.

Exprimaţi-vă opinia