Caritate în laborator

Publicatla 7 September 2015

Caritate în laborator: Farmacia Vaticană în sprijinul migranților – OSS_ROM


 1 septembrie 2015. Un borcănel alb cu un capac roșu și o etichetă adezivă pe care scrie benzil benzoat 20%. Cadrele medicale știu că această emulsie este unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva scabiei. În plus, pentru Farmacia Vaticană este și un mod de exercitare a carității și de slujire a persoanelor, fără deosebire da rasă, limbă, vârstă, religie.
Borcănelul conține un unguent pe care farmacia îl realizează în propriile laboratoare pentru a veni în întâmpinarea necesităților miilor de imigranți care sosesc anual în Italia.

Preparatul este pregătit la cererea Elemozineriei apostolice care își asumă obligația de a distribui apoi medicamentul în diferitele centre de primire din Roma, pe care le vizitează periodic. Chiar recent, într-una dintre structurile cele mai aglomerate din oraș, voluntari ai Elemozineriei au livrat 50 de kilograme de medicamente.

Farmacia vaticană, înființată în 1874 de călugării congregației Fatebenefratelli, este de asemenea în prima linie în lupta cu efectele neplăcute ale țânțarilor, punând la dispoziția centrelor pentru imigranți o loțiune spray cu o dublă funcțiune: fie cu efect respingător, fie ca lenitiv.

R.V./A.M.

Exprimaţi-vă opinia