Audiența acordată de Papa Francisc președintelui Israelului, Reuven Rivlin – REUTERS

3 septembrie 2015. Joi, 3 septembrie, la Palatul Apostolic din Vatican, Sfântul Părinte Francisc l-a primit în audiență pe președintele Statului Israel, domnul Reuven Rivlin, care s-a întâlnit succesiv cu Secretarul de Stat, card. Pietro Parolin, însoțit de Secretarul pentru Raporturile cu Statele, mons. Paul Gallagher.

În timpul colocviilor cordiale, a fost înfruntată situația politică și socială din Orientul Mijlociu, marcată de diferite conflicte, cu o deosebită atenție față de situația creștinilor și a altor grupuri minoritare. Referitor la acest aspect, a fost evidențiată importanța dialogului interreligios și responsabilitatea liderilor religioși în promovarea reconcilierii și a păcii.

Au fost evidențiate de asemenea necesitatea și urgența promovării unui climat de încredere între israelieni și palestinieni și de repornire a negocierilor directe pentru a se ajunge la un acord respectuos în privința aspirațiilor legitime avute de cele două popoare, ca o contribuție fundamentală adusă păcii și stabilității în regiune.

Au fost înfruntate și unele chestiuni referitoare la raporturile dintre Statul Israel și Sfântul Scaun și dintre autoritățile statului și comunitățile catolice locale, fiind formulată speranța unei rapide concluzii a acordului bilateral în curs de elaborare și a găsirii unei soluții adecvate la unele chestiuni de interes comun, printre care cea privitoare la situația școlilor creștine din țară.

R.V./A.M.

Exprimaţi-vă opinia