Site-ul web Radio Vatican: www.radiovaticana.va, redacţia centrală

 RV 06 august 2015. Pe site-ul web al redacţiei centrale Radio Vatican au fost adăugate miercuri, 05 august 2015, link-uri pentru a facilita accesul la navigare la prietenilor noștri ascultători şi cititori cu deficiențe de vedere.
„Poate părea o ştire banală – a spus directorul general, părintele Federico Lombardi – dar de fapt este foarte importantă, pentru că iniţiativa arată angajamentul atent și pacient de a pune la dispoziție mesajele Papei nu doar unui public larg din punct de vedere cantitativ, ci şi calitativ, punându-se astfel în slujba persoanelor care pot avea diverse dificultăți în a asculta sau naviga spaţiului digital. Radio Vatican –  a încheiat părintele Lombardi – are o tradiție lungă  şi frumoasă în acest angajament, pe care doreşte să o continue fără ezitare”.

Cu instrumente tehnologie simple, adecvate pentru aceste probleme, este nevoie pur şi simplu să fie apăsată tasta «Tab» de pe orice tip tastatură, iar în partea stângă a paginii apare accesul direct la conținutul paginii sau la navigarea meniului care structurează site-ul diferitelor redacţii, în categorii precum: «Papa Francisc», «Sfântul Scaun», «Biserică», «Mapamond», «Societate».

Potrivit echipei tehnice a site-ului web comenzilor sau linkurile sunt în esență două:
• una pentru accesul la conținutul paginii, apăsând «TAB» + «ENTER»;
• a doua pentru accesul la navigare, apăsând în mod repetat tasta «TAB», urmată de «ENTER» atunci când se ajunge la categoria dorită.

Pe scurt, utilizatorul se poate deplasa cu tasta «TAB» în interiorul site-ului, iar prin tasta «ENTER» poate alege articolul pe care doreşte să îl asculte. Aceiaşi programatori informează că este nevoie doar ca utilizatorul să aibă instalat pe computer aşa numitul „plug in” Chrome Vox.

Iniţiativa este momentan aplicată secţiunii în limba italiană, aşteptând să fie curând accesibilă pe oricare altă redacţie.

Amintim că site-ul redacţiei Radio Vatican în limba română este «ro.radiovaticana.va».

(rv– M. Caba)

Exprimaţi-vă opinia