27 iulie 2015. La tradiționala rugăciune mariană “Angelus”, din Piața Sfântul Petru, de duminică, 26 iulie, în fața mulțimii de pelerini adunați în ciuda căldurii sufocante, gândul Papei Francisc s-a îndreptat spre populația siriană, atât de încercată de un conflict care pare să nu se mai sfârșească.

Pontiful a reînnoit apelul pentru eliberarea preotului iezuit Paolo Dall’Oglio, de la al cărui sechestru se împlinesc doi ani și, totodată, pentru eliberarea tuturor persoanelor luate ostatice în zonele de conflict.

Reamintim de asemenea că, după rugăciunea Îngerul Domnului, printr-un gest simbolic, constând într-un click pe o tabletă, Papa Francisc s-a înscris la Ziua Mondială a Tinerilor, care se va desfășura la Cracovia, în ținutul natal al Sfântului Ioan Paul al II-lea, în 2016.

Revenind la apelul în favoarea părintelui Dall’Oglio, apare ca fiind evident faptul că Papa nu uită Siria și suferințele unei populații constrânsă să sufere de pe urma unui conflict prelungit peste măsură.

Eliberarea părintelui Dall’Oglio și a tuturor persoanelor sechestrate în Siria
Pontiful a amintit că peste câteva zile se împlinesc doi ani de la răpirea, în Siria, a preotului iezuit de origine italiană:”Adresez un însuflețit apel pentru eliberarea acestei stimate persoane consacrate. Nu pot să-i uit nici pe episcopii ortodocși răpiți în Siria și pe toate persoanele care au fost sechestrate în zonele de conflict. Îmi exprim speranța ca autoritățile locale și internaționale să-și reînnoiască eforturile astfel încât acești frați ai noștri să fie cât mai curând restituiți libertății. Cu afecțiune și participare la suferințele lor, dorim să-i amintim în rugăciune”, a spus Pontiful duminică, 26 iulie, la Angelus.

R.V./A.M.

 

Sursa: Radio Vatican

 

Exprimaţi-vă opinia