Mesajul Papei Francisc cu ocazia Sărbătorii Bunicilor, de la Madrid, în Spania, celebrată la 26 iulie.


 26 iulie 2015. Cu ocazia Sărbătorii Bunicilor, celebrată la Madrid, în Spania, la 26 iulie, Sfântul Părinte a transmis un Mesaj în care îndeamnă la “întărirea credinței printr-o viață alături de Domnul, care nu ne abandonează niciodată”, având totodată convingerea că putem contribui, prin propria înțelepciune și prin gesturi pline de iubire, la creșterea umană a propriilor familii”.
Adresându-se vârstnicilor spanioli cu prilejul Sărbătorii Bunicilor și organizatorilor evenimentului ajuns în acest an, în Spania, la cea de-a XVI-a ediție, Papa Francisc a reînnoit asigurarea susținerii “persoanelor care se îngrijesc de vârstnici cu iubire, contribuind  la binele comun al societății”.

În Spania, aniversarea bunicilor este promovată de asociația catolică “Edad Dorada-Mensajeros”, angajată în opere de asistență și promovare a vârstei a treia, celebrarea desfășurându-se anual în coincidență cu sărbătorirea Sfinților Ioachim și Ana, bunicii lui Isus.

Obiectivul inițiativei este de a sensibiliza societatea privind respectul datorat persoanelor vârstnice care au dat atât de mult în cursul vieții și importanța aprecierii prețiosului rol al bunicilor în fiecare familie. Totodată, prin Sărbătoarea Bunicilor se dorește atragerea atenției asupra necesităților populației vârstnice, concept subliniat cu această ocazie de arhiepiscopul de Madrid, mons. Carlos Osoros și de ordinarul militar spaniol, mons. Juan de Río Martín.

O Sfântă Liturghie solemnă celebrată în biserica Sfântul Anton din capitala Spaniei constituie momentul central al Sărbătorii Bunicilor, din Spania, la finalul celebrării dându-se citire mesajului Sfântului Părinte.

R.V./A.M.

Exprimaţi-vă opinia