•  Un lăcaş de cult din Snagov a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume, graţie arhitecturii sale deosebite.

Realizată din lemn lamelar încleiat, cu arcade mari, vitralii şi mozaicuri, biserica mănăstirii catolice a Părinţilor Carmelitani din Ciofliceni a fost catalogată drept „cea mai reuşită, din punct de vedere arhitectural şi teologic, dintre construcţiile religioase moderne din Europa”, de preotul iezuit Marko Ivan Rupnik, directorul Şcolii internaţionale de artă Centrul Aletti din Roma.

FOTO: Facebook//Angelus Communicationis

FOTO: Facebook//Angelus Communicationis

Arhitectura este semnată de Tudor Rădulescu, care a colaborat cu slovacul Andrej Stepancic. Lucrările de construcţie au început în anul 2012 şi au fost finalizate la jumătatea lui 2015, potrivit angelus.com.

Sfinţirea bisericii închinate Sfintei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel, cu hramul pe 16 iulie, a avut loc la finele lunii mai.

FOTO: Facebook//Angelus Communicationis

FOTO: Facebook//Angelus Communicationis

Potrivit sursei citate, călugării din ordinul Carmelitanilor desculţi se dedică îndeosebi vieţii contemplative, dar şi predicării, îndrumării spirituale, organizării de reculegeri şi exerciţii spirituale, precum şi activităţii misionare.

Primii Părinţi Carmelitani desculţi au venit în România în anul 2000, comunitatea aparţinând de Provincia italiană din regiunea Veneto. După ce în primii ani au locuit într-un apartament din Bucureşti, în 2003 au început proiectul de construire a unui ansamblu mănăstiresc la Ciofliceni, sat aflat la circa 30 km de Bucurrşti.

Sursa:www.gandul.info

Exprimaţi-vă opinia