bocelli

27.06.2015, Philadelphia (Catholica) – Renumitul tenor Andrea Bocelli este obişnuit să cânte la concerte cu casa închisă în întreaga lume. Cântă pe scenă la Carnegie Hall şi a vândut peste optzeci de milioane de records în cadrul carierei sale muzicale. În luna septembrie a acestui an, însă, Bocelli va schimba ritmul şi se va alătura unui alt muzician premiat, superstarul columbian Juanes, pentru a cânta pentru Papa Francisc la Întâlnirea Mondială a Familiilor în Philadelphia. Organizatorii au confirmat în această săptămână că Bocelli şi Juanes vor cânta la Festivalul Familiilor organizat în 26 septembrie pe Bulevardul Benjamin Franklin.

„Când am început să planificăm Festivalul Familiilor, am dorit să ne asigurăm că vom reuni interpreţi care să reprezinte lumea întreagă”, a declarat Donna Crilley Farrell, director executiv al Întâlnirii Mondiale a Familiilor. „A-l avea pe Andrea Bocelli, unul dintre cei mai mari solişti din lume, şi pe Juanes, unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi din întreaga Americă Latină, în Philadelphia pentru Festivalul Familiilor este un dar extraordinar”. De asemenea, Orchestra din Philadelphia Orchestra, condusă de dirijorul Yannick Nezet-Seguin, se va alătura lui Bocelli şi Juanes la Festivalul Familiilor. „Fără îndoială, aceste interpretări vor captiva nu doar inimile şi imaginaţiile miilor de oameni care îi vor urmări în direct, ci şi ale milioanelor din întreaga lume care îi vor privi la televiziune şi online.”

juanes

Orchestra Philadelphia va interpreta şi la Liturghia papală din 27 septembrie, în acompaniamentul sutelor de membri ai corului arhidiecezan. Papa Francisc va merge la Philadelphia în 26-27 septembrie, pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor, cu tema: „Iubirea este misiunea noastră: Familia pe deplin vie”. Este pentru prima dată când SUA găzduieşte acest eveniment internaţional trienal. Ultima întâlnire a avut loc la Milano, în 2012. Sf. Ioan Paul al II-lea a înfiinţat Întâlnirile Mondiale ale Familiilor în 1994, pentru a încuraja familiile şi a întâlni legăturile familiale.

Exprimaţi-vă opinia