Papa Francisc – L’Osservatore Romano

 RV 18 iunie 2015. Să ne unim în rugăciune pentru papa Francisc şi să însoţim pontificatul său uniţi în credinţă, dragoste şi mărturie, aceasta este intenţia Veghii de rugăciune pentru papa Francisc şi pontificatul său, care are loc pentru al doisprezecelea an consecutiv, în piaţa Sfântul Petru, vineri, 19 iunie, de la ora locală 20.45.
Veghea este animată de familiile italiene şi din întreaga lume, unite prin recitarea Sfântului Rozariu, cântarea de imnuri religioase şi gândurile personale pentru Sfântul Părinte. Momentul de rugăciune este prezidat de cardinalul Angelo Comastri, vicar al bazilicii „Sfântul Petru”, care îi va însoţi pe toţi cei prezenţi în piaţă. Inițiativa este promovată de Mișcarea Iubirii familiale dorind să răspundă recurentei invitații a papei Francisc de a ne ruga pentru el şi misiunea sa ca Succesor la Scaunul lui Petru.În acest an sunt recitate misterele de durere ale Rozariului, iar meditaţia fiecărei decade este un pasaj din discursurile papei Francisc. De asemenea, au fost pregătite reflecţii asupra unor argumente de actualitate cu tematică socială, scrise de familiile Mișcării.

Iniţiativa doreşte să şi fie prilejul unei întâlniri fraterne a tuturor laicilor şi persoanelor consacrate, în acest an în mod special al familiilor cu copii şi tineri, pentru a trăi „o experiență vie a Bisericii universale și a grijii pentru aproapele”.

La final, este propus un moment de tăcere şi reflecţie personală, în piața Sfântul Petru vor fi aprinse torţe şi lumânări în semn de unitate pentru biserică şi pentru Sfântul Părinte.

Anul trecut, familiile s-au reunit în jurul Papei pentru a participa în „credinţă, iubire şi bucurie la Veghea de rugăciune pentru episcopul Romei şi capul Biserici universale, păstor umil şi mult iubit de poporul lui Dumnezeu”.

„Să ne unim în rugăciune pentru Papa Francis, oriunde ne-am afla – aceasta este invitația Mișcării iubirii familiale – pentru a însoți pontificatul său uniți în credință, dragoste și mărturie”.

Mai multe detalii: www.amorefamiliare.it

(rv–M. Caba)

Exprimaţi-vă opinia