Cutremur Nepal, sâmbătă, 25 aprilie 2015 – REUTERS

 RV 25 aprilie 2015. Un cutremur devastator a lovit sâmbătă, 25 aprilie, Nepal: sute de victime. Sfântul Părinte Papa Francis urmăreşte cu mare îngrijorare catastrofa,  participând prin rugăciune la durerea celor afectați.
A fost un cutremur cu magnitudinea de 7,9, urmat de replici puternice care au afectat mijlocul distanței dintre zona capitalei – Kathmandu– și orașul Pokhara. S-au înregistrat pagube materiale uriașe. Corpurile neînsuflețite au fost scoase de sub dărâmături, fiind aproximativ 700 de morţi în zona Kathmandu.

În capitală sunt prăbușite complet multe clădiri, dar până sâmbătă la prânz nu există informații precise în legătură cu alte orașe, mai ales din în zonele rurale.

Cel mai puternic șoc, devastator, cu durata de peste 1 ½ minute, a fost urmat  de alte 8 decantări, care au avut loc de la 11:56, (ora 9.15 în România), cu epicentrul la o adâncime de 11 km de scoarța terestră, și a fost resimțit în mod direct în India, Pakistan și Bangladesh.

Este posibil să existe persoane rănite şi în aceste trei țări. Potrivit martorilor din zona  epicentrului, a fost literalmente distrus solul pe o rază de câțiva kilometri,.

Cutremurul a provocat, de asemenea, o avalanșă de pe Muntele Everest, cel mai înalt vârf din lume, în Himalaya.

(rv–M. Caba)

Exprimaţi-vă opinia