recviem tucci

18.04.2015, Vatican (Catholica) – Liturghia cu recviem a avut loc vineri, în Bazilica San Pietro, pentru sufletul Cardinalului Roberto Tucci, fost director general al Radio Vatican, care a murit săptămâna aceasta, la vârsta de 93 de ani. La finalul Liturghiei Papa Francisc a prezidat riturile de rămas bun. Născut, în Napoli, Cardinalul Tucci a intrat în Societatea lui Isus de tânăr şi este cunoscut cel mai mult ca organizatorul călătoriilor apostolice ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

Liturghia funerară a fost prezidată de Cardinalul Angelo Sodano, decanul Colegiului Cardinalilor. La predică, prelatul a pornit de la versetul din Cartea Apocalipsului în care Ioan aude o voce din cer spunându-i: „Fericiţi cei care mor în Domnul” (14,13). Aceste cuvinte, a spus el, sunt consecinţa trăirii unei vieţi în Domnul, care a devenit pentru noi calea, adevărul şi viaţa. Aceleaşi cuvinte, a continuat Cardinalul Sodano, sunt cele „care au luminat calea confratelui nostru în timpul său petrecut pe pământ şi al cărui frumos suflet îl încredinţăm acum în mâinile Tatălui ceresc”.

Citând din mesajul Papei Francisc de condoleanţe, Cardinalul Sodano a spus că defunctul Cardinal Tucci „lasă în urmă amintirea unei vieţi aglomerate şi dinamice, petrecută mereu în adeziune generoasă faţă de vocaţia sa călugărească şi preoţească, şi mereu atentă la nevoile celorlalţi şi la fidelitatea faţă de Evanghelie”. Aceasta este moştenirea pe care ne-a lăsat-o.

Exprimaţi-vă opinia