nativi digital

05.04.2015, România (Catholica) – În perioada 30 aprilie – 3 mai 2015, la Centrul Manresa din Cluj-Napoca se va desfăşura cursul de formare pentru educatorii Acţiunii Catolice cu tema „Educaţia nativilor digitali – o provocare pentru educatori”, sub motoul „Pentru toate există o vreme şi orice lucru îşi are timpul său. (cf Ecl 3,1) organizat de Federaţia Acţiunea Catolică din România (ACRO).

Acest curs de formare cu această tematică se naşte din dorinţa de a ne alinia ca şi Acţiune Catolică la ritmul erei digitale, la nevoia educatorilor de a fi în pas cu mediul în care trăiesc în ziua de azi copiii, pentru ca, astfel, să poată realiza o punte reală de comunicare şi educare, de inter-relaţionare şi ajutorare a noilor generaţii aflate sub asaltul tehnologiei şi a dezvoltării rapide. Are Biserica un rol în educarea nativilor digitali? Există provocări pentru educatori? Care sunt perspectivele generaţiei nativilor digitali? Răspundem noi, educatorii secolului XXI, la nevoile noilor generaţii? Cum putem face ca Biserica să devină o provocare „pozitivă” pentru noile generaţii?

Cursul este adresat educatorilor Acţiunii Catolice din Diecezele şi Eparhiile unde aceasta este prezentă, cu intenţia de a fi o ocazie de reflecţie împreună asupra educaţiei nativilor digitali în comunităţile parohiale ale Bisericilor noastre locale, cu o atenţie specială referitoare la responsabilitatea educatorilor. Vor participa la acest curs delegaţii din partea AC Iaşi, AGRU, ASTRU Cluj, ASTRU Oradea, ASTRU Blaj, ASTRU Lugoj. Este asigurată cazarea şi masa tuturor participanţilor care fac parte din asociaţiile din cadrul Federaţiei Acţiunea Catolică din România. Înscrierile se fac până la data de 20 aprilie 2015.

sursa: www.actiuneacatolica.ro

Exprimaţi-vă opinia