Apropierea Papei față de familiile din Irak

27 martie 2015. Papa Francisc și-a exprimat îngrijorarea pentru familiile creștine din Irak și pentru alte victime ale violențelor care au fost constrânse să-și părăsească propriile locuințe.

Într-un comunicat transmis vineri de Sala de Presă a Sfântului Scaun se spune că Pontiful este deosebit de preocupat în privința situației creștinilor din Mosul și din Câmpia Ninive, mulți aflându-și refugiul în Kurdistanul Irakian. De asemenea, în comunicat se precizează că Sfântul Părinte se roagă pentru toate victimele exprimându-și speranța ca acestea să fie în curând în măsură să revină la viața de odinioară, în ținuturile lor, acolo unde au trăit vreme de secole în bune relații cu vecinii.

În Săptămâna Sfântă, aceste familii împărtășesc în mod deosebit nedreptatea și suferințele la care a fost supus Cristos și, în semn de solidaritate, cardinalul Fernando Filoni, prefectul Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, va merge din nou în Irak pentru a fi alături de aceste familii și a se ruga cu ele în acest timp de suferință.

În Dieceza de Roma, colectă specială de Paște pentru creștinii din Irak
Dieceza de Roma organizează o colectă specială cu ocazia Sfintei Sărbători a Paștelui, trimițându-se în parohiile din Irak dulcele pascal italian numit ‘Colomba’ (Porumbel).

Comunicatul se încheie precizând că Sfântul Părinte dorește totodată să-și exprime apropierea față de familiile din nordul Nigeriei care suferă, transmițându-le prin intermediul Conferințelor Episcopale un semn de solidaritate.

R.V./A.M.

Exprimaţi-vă opinia