150 de persoane fără adăpost salutați de Papa în Capela Sixtină – OSS_ROM

27 martie 2015. O sută cincizeci de persoane fără adăpost, din Roma, au vizitat Muzeele Vaticane joi, 26 martie, la invitația Elemozineriei Apostolice. Într-o notă a Sălii de Presă a Sfântului Scaun se informează că cei 150 de vizitatori speciali abia ajunseseră în Capela Sixtină, cu puțin înainte de ora 17, când a venit Sfântul Părinte, însoțit doar de majordom. Pontiful le-a strâns mâinile celor pe care i-a întâlnit la intrare, spunându-le: ‘Bun venit. Aceasta este casa tuturor, este casa voastră. Ușile sunt mereu deschise tuturor’.

Succesiv i-a mulțumit elemozinierului, mons. Konrad Kraijewski, pentru organizarea vizitei, pe care a definit-o ‘o ușoară mângâiere’ pentru oaspeți. Apoi, a adăugat: ‘Rugați-vă pentru mine. Am nevoie de rugăciunea celor ca voi’. La final i-a binecuvântat, spunând: ‘Domnul să vă păzească, să vă ajute pe drumul vieții și să vă facă să simțiți iubirea plină de bunătate a Tatălui’.

De asemenea, Sfântul Părinte i-a salutat pe cei prezenți unul câte unul, întreținându-se cu oaspeții peste 20 de minute. Persoanele fără adăpost au intrat în Vatican prin poarta Petriano și au ajuns la Muzeele Vaticane trecând pe lângă zidul extern al absidei bazilicii.

După întâlnirea cu Papa Francisc, vizita ghidată în capela Sixtină a celor 150 de oaspeți s-a încheiat la barul pentru gustări și cafea din incinta Muzeelor, pentru luarea cinei. Papa nu a dorit să fie făcut niciun serviciu fotografic sau video oficial, motiv pentru care nu există fotografii sau materiale video în mass-media vaticane.

R.V./A.M.

Exprimaţi-vă opinia