La rugăciunea ”Angelus” de duminică, 22 martie 2015, mai mulți pelerini și persoane consacrate au distribuit în rândul credincioșilor 50 de mii de Evanghelii (foto: arhivă) – ANSA

RV 22 mar 2015. La rugăciunile duminicale ”Îngerul Domnului” și cu alte ocazii, papa Francisc a îndemnat de mai multe ori credincioșii să aibă mereu cu sine cartea Evangheliilor și să o ia deseori în mână ca să o citească și să mediteze cuvintele și faptele lui Isus, în special cele despre care se vorbește la Liturghia zilei și la care Papa însuși se referă în reflecțiile sale. Pentru a veni în întâmpinarea acestui îndemn, duminică, 22 martie 2015, la rugăciunea ”Angelus” cu papa Francisc în Piața Sfântul Petru, au fost distribuite gratuit în rândul credincioșilor aproximativ 50 de mii de Evanghelii în format de buzunar.

Inițiativa – asemănătoare cu cele în care au fost distribuite așa numitele ”Mizericordine”, cartea de ”Rugăciuni” și broșura ”Păzește-ți inima!” – a fost realizată din voința Sfântului Părinte de Elemozineria Apostolică și distribuită cu ajutorul voluntarilor: trei sute de pelerini fără acoperiș, seminariști de la diferite seminarii din Roma, surorile Maicii Tereza de Calcutta, alte călugărițe și persoane de bună voință. Elemozineria Apostolică – se citește într-un comunicat de presă – trebuie să fie brațul Papei atât pentru caritatea materială cât și pentru cea spirituală.

Evanghelia în format de buzunar, donată de Papa Francisc și tipărită la Tipografia Vaticană, cuprinde cele patru Evanghelii și Faptele Apostolilor. Cartea se deschide cu un citat din exortația papei Francisc ”Evangelii gaudium”: «Bucuria Evangheliei copleșește inima și viața întreagă ale celor care îl întâlnesc pe Isus». Pagina internă a coperții prezintă indicațiile practice pentru recitarea rugăciunii ”Coronița Milostivirii Divine”, în timp ce pe pagina a treia a coperții a fost tipărită rugăciunea Fericitului John H. Newman – ”Preascumpe Isuse” – pe care Fericita Maica Tereza de Calcutta o recomanda surorilor ei să o recite în fiecare zi.

(rv – A. Dancă)

Exprimaţi-vă opinia