papa rozariu

RV  21 martie 2015. Primul popas al vizitei pastorale a papei Francisc la Napoli, a fost Sanctuarul Maicii Domnului a Rozariului de la Pompei. Papa a sosit în această dimineaţă înainte de orele 08.00, întâmpinat de miile de credincioşi aflaţi deja la Sanctuar pentru o noapte albă de rugăciune.

Pontiful s-a oprit pentru un moment de reculegere la icoana Fecioarei Maria a Sfântului Rozariu, adusă  în acest loc de Bartolo Longo în anul 1875. După momentul de rugăciune personală, a fost recitată „Rugăciunea stăruitoare la Fecioara Maria”, inspirată de Fericitul Longo în 1883. Mai jos, textul rugăciunii invocate de papa Francisc:

„Fecioară a Rozariului, Maică a Răscumpărătorului, femeia ridicată de pe pământurile noastre mai presus de ceruri, roabă umilă a Domnului, proclamată Regină a lumii. Din adâncul mizeriilor noastre, alergăm la tine. Cu încredere de fii, contemplăm chipul tău dulce.

Încoronată cu douăsprezece stele, tu ne conduci la misterul Tatălui, tu străluceşti de Duhul Sfânt, tu ni-l aduci pe Pruncul Isus, speranța noastră, singura mântuire a lumii. Mângâiaţi de Rozariul tău, ne inviţi să te privim. Tu ne-ai deschis sufletul, ocean de bucurie și tristețe, de lumină și slavă, mister al Fiului lui Dumnezeu făcut om pentru noi. La picioarele tale, pe urmele Sfinților, ne simțim familia lui Dumnezeu.

Mamă și model al Bisericii, tu eşti înaintemergătoare şi sprijin sigur. Fă-ne o singură inimă și un singur suflet, un popor de oameni puternici în drumul nostru spre patria cerească. Îţi aşternem mizeriile noastre, străzile urii și a sângelui, miile forme de  sărăcie, vechi și noi, și mai presus de toate, păcatele noastre. Ne încredințăm ţie, Maică a milei: obţine-ne iertarea lui Dumnezeu, ajută-ne să construim o lume după imaginea inimii tale.

O Rozariu binecuvântat al Mariei, lanț dulce ce ne leagă de Dumnezeu, lanț de iubire care ne face frați, nu te vom lăsa vreodată. În mâinile noastre vei fi armă de pace și iertare, stea a drumului nostru.  Sărutându-te cu ultima suflare să ne aducă lumina morţii noastre, în privirea Mamei noastre iubite și a Fiului lui Dumnezeu, dorul și bucuria inimii noastre pentru Tatăl și Duhul Sfânt”.

Înainte de a pleca cu elicopterul la Napoli, Papa s-a oprit în curtea bisericii Sanctuarului pentru a saluta credincioșii care l-au așteptat și au privegheat în rugăciune toată noaptea.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru această primire călduroasă. Ne-am rugat cu toții Fecioarei, să îi binecuvânteze pe toți: pe voi, pe mine, pe toată lumea. Avem nevoie de Maica Domnului, ca să ne poarte de grijă şi să ne ocrotească… Şi nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine! Acum vă invit să ne rugăm împreună trei „Bucure-te Marie” Sfintei Fecioare. Apoi veţi primi binecuvântarea mea apostolică. Bucură-te Marie … (binecuvântarea). Să ne revedem curând!”.

(rv–M. Caba)

Exprimaţi-vă opinia