Papa Francisc după Liturghia din Piaţa Plebiscitului din Napoli, 21 martie 2015 – REUTERS

RV  21 martie 2015.  După Sfânta Liturghie celebrată în Piaţa Plebiscitului din Napoli, papa Francisc a vizitat închisoarea „Giuseppe Salvia” din Poggio Reale, unde a stat de vorbă cu un grup de deținuți și a luat prânzul cu aceştia.

Deţinuţii au mulţumit Sfântului Părinte pentru vizita sa, pe care au descris-o ca fiind „o emoţie unică şi irepetabilă”,  foarte importantă, atât din toate punct de spiritual, cât şi uman. Redăm în cele ce urmează unul dintre mesajele adresate Pontifului din partea deţinuţilor:

„Noi, ce închişi suntem uitaţi de toţi: guverne, instituții, cu excepția lui Dumnezeu, a lui Isus Cristos și a Bisericii. Este adevărat, am fost greșit, dar aşteptarea momentului în care vom fi din nou în libertate este pentru noi ocazie foarte bună de a-l cunoaște pe Dumnezeu, de a ne apropia de El și a găsi o nouă viață cu Isus. În mod personal, credeam că am credinţă, dar nu a fost aşa. Aici, în închisoare l-am găsit pe Dumnezeu prin cateheza săptămânală, Liturghia duminicală și citirea cărții sale «Minte deschisă, suflet care crede» (spaniolă: «Minte abierta, Corazon creyente»), care mi-a trimis-o mama mea din Argentina”.

Imediat după prânz, Papa s-a îndreptat către Catedrala metropolei italiene, pentru un moment de venerare a relicvelor Sfântului Ianuariu (San Genaro), urmat de întâlnirea cu preoții, persoanele consacrate și diaconii permanenți din Arhidieceza de Napoli.

În după-amiaza aceleaşi zile, papa Francisc întâlneşte şi bolnavii din Napoli, în Bazilica «Isus cel Nou». Ultimul moment al vizitei papa Francisc este întâlnirea cu tinerii pe bulevardul Caracciolo, din imediata apropiere a litoralului, programată pentru orei 17.00.

În jurul orei 18.15 Sfântul Părinte pleacă cu elicopterul de la Napoli cu destinația Roma, unde va sosi pe eliportul din Cetatea Vaticanului la ora 19.00.

(rv–A. Dancă–M. Caba)

Exprimaţi-vă opinia