papa neo catecumenal

RV 06 mar 2015. Sfântul Părinte a primit vineri în audiență, în aula Paul al VI-lea, un grup de aproximativ șapte mii de pelerini din mișcarea bisericească ”Drum Neocatecumenal”.

Papa a subliniat că mișcarea ”Drum Neocatecumenal” reprezintă un ”dar al Providenței” care „face un mare bine Bisericii”. Au luat parte la audiență cu Sfântul Părinte și 220 de familii din această mișcare, care au venit să primească binecuvântarea sa apostolică înainte de a pleca în misiune pe diferite continente.
• ”Cu diferite ocazii am insistat pe necesitatea ca Biserica să treacă de la o pastorație de simplă conservare la o pastorație decis misionară (cfr Evangelii gaudium, nr. 15). De câte ori în Biserică îl avem pe Isus înăuntru și nu-l lăsăm să iasă, de câte ori! Acesta este lucrul cel mai important de făcut dacă nu vrem ca apele să băltească în Biserică. Drumul Neocatecumenal realizează de ani de zile aceste «misio ad gentes» (misiuni către popoare) în mijlocul non-creștinilor, pentru o «implantatio Ecclesiae», o nouă prezență a Bisericii acolo unde Biserica nu există sau nu mai este în măsură să ajungă la oameni. «Câtă bucurie ne aduceți prin prezența voastră și prin activitatea voastră!», vă spunea fericitul Paul al VI-lea la prima audiență cu voi (8 mai 1974). Îmi însușesc la rândul meu aceste cuvinte și vă încurajez să mergeți înainte, încredințându-vă Sfintei Fecioare Maria, care a inspirat Drumul Neocatecumenal. Ea să mijlocească pentru voi la Fiul ei dumnezeiesc. Domnul să vă însoțească! Mergeți cu binecuvântarea mea!”.

(rv – A. Dancă)

 

Exprimaţi-vă opinia