femeierugaciune

03.03.2015, Roma (Catholica) – În fiecare lună, credincioşii catolici din întreaga lume sunt informaţi despre intenţiile de rugăciune ale Sfântului Părinte, cea universală şi cea pentru evanghelizare. Intenţiile sunt încredinţate Apostolatului Rugăciunii, adică nouă, credincioşilor din întreaga lume, care ne angajăm să ne rugăm după intenţiile propuse de Sfântul Părinte. În luna martie, intenţia universală este dedicată acelora care sunt angajaţi în cercetarea ştiinţifică, astfel încât să se pună în slujba binelui integral al persoanei umane. Concomitent, intenţia pentru evanghelizare invocă o tot mai mare recunoaştere a contribuţiei specifice femeii aduse vieţii Bisericii, citim pe situl Radio Vatican.

Cu câteva zile în urmă, cotidianul L’Osservatore Romano a publicat un interviu cu directorul general al Apostolatului Rugăciunii, preotul iezuit francez Frédéric Fornos, care relatează despre procesul de reformă prin care trece Apostolatul Rugăciunii. Ajunsă la vârsta de 170 de ani, iniţiativa de rugăciune lansată de iezuiţi numără în prezent 40 de milioane de credincioşi care, răspândiţi în întreaga lume, formează o densă şi extinsă reţea de rugăciune în sprijinul intenţiilor Sfântului Părinte.

Fondat cu scopul de a forma o comunitate internaţională de credincioşi căreia Sfântul Părinte să-i poată încredinţa anual intenţiile de rugăciune care-i stau la inimă, Apostolatul Rugăciunii încearcă în prezent o întoarcere la entuziasmul de la începuturi, după cum a afirmat pr. Frédéric Fornos: „Îndatorirea mea este de a ajuta recrearea asociaţiei Apostolatului Rugăciunii şi a Mişcării Euharistice de Tineret, pe care Papa le-a încredinţat Societăţii lui Isus. Suntem prezenţi în 84 de ţări dar avem nevoie de a regăsi entuziasmului misionar de la începuturi.”

„De altfel, la cererea prepozitului general, pr. Adolfo Nicolás Pachon, am început în ultimii cinci ani un parcurs de regăsire a viziunii fundamentale a Apostolatului Rugăciunii, pentru a răspunde cât mai bine cerinţelor din zilele noastre. Acum aproximativ două luni, Papa Francisc a aprobat un document care prezintă într-o modalitate nouă misiunea noastră, ca pe un parcurs alături de Isus, cu o deplină disponibilitate apostolică. Desigur, procesul de recreare a Apostolatului Rugăciunii nu este ceva ce poate fi comandat, depinzând de Duhul Sfânt, dar putem avea disponibilitatea, deschiderea pentru ca reînnoirea să se petreacă”.

Definind misiunea Apostolatului Rugăciunii în relaţie cu priorităţile fiecărui pontificat, pr. Frédéric Fornos a spus: „Suntem reţeaua de rugăciune a Papei. În fiecare lună, Pontiful ne propune două aspecte importante: pentru umanitate, pe de o parte, şi pentru misiunea Bisericii, pe de altă parte. Astfel de intenţii nu au scopul unei rugăciuni intime, fără contact cu realitatea, ci sunt destinate să ne călăuzească pe parcursul zilelor şi al lunilor”.

Referindu-se la contribuţia pe care o poate aduce rugăciunea la trecerea de la cultura indiferenţei la cea a acceptării, directorul delegat al Apostolatului Rugăciunii a făcut trimitere la Mesajul Papei Francisc pentru Postul Mare, în care se spune că, de unii singuri, suntem tentaţi să fim indiferenţi şi că, pentru a nu ne lăsa absorbiţi de acea spirală, trebuie să ne rugăm în comuniune cu Biserica pământească şi cerească.

Sursa: Radio Vatican

Exprimaţi-vă opinia