”Gogosile au convins un barbat din Romania sa se calugareasca. De ce a ajuns dupa gratii din cauza legaturilor cu Biserica.”

Dan C. Mihailescu prezinta  un volum de memorii ale unui supravietuitor din inchisorile comuniste

Mihai Godo, autorul cartii “Iezuit. Nu cainele comunistilor”, a avut un destin marcat de istoria zbuciumata a ultimului veac. Nascut langa Arad, pe atunci un oras din Imperiul Austro-Ungar, a ajuns sa traiasca apoi in Romania. S-a bucurat si la Dictatul de la Viena, dar si atunci cand Transilvania a redevenit romaneasca. Iar decizia de a deveni calugar iezuit a luat-o, potrivit propriilor marturisiri, din cauza unor gogosi enorme si extrem de apetisante.

A fost arestat in 1952 si condamnat de autoritatile comuniste la 10 ani munca silnica pentru „complot la crima de tradare” – ar fi transmis informatii despre situatia catolicilor din Romania unui preot banuit ca avea legaturi cu Vaticanul”. A fost inchis la Jilava, Pitesti, Cluj Tribunal, Ramnicu Sarat, Oradea, Cluj, Vacaresti. Eliberat in 1962, a fost arestat din nou in 1979. Prin ce a trecut Mihai Godo prin temnitele comuniste, aflati din video.

Sursa: stirileprotv.ro

Exprimaţi-vă opinia