Moment de îmbogățire la Bunavestire

Publicatla 28 February 2015

JEV MAGIS

Întâlnirea de miercuri seara de la Bunavestire a reprezentat un moment special, deoarece grupul de tineri Magis a avut ocazia de a se întâlni cu tineri voluntari ignațieni din Germania, aflați săptămâna aceasta la Centrul Manresa.

Prima parte a întâlnirii a constat într-o scurtă prezentare a fiecăruia pentru a ne cunoaște, iar mai apoi a urmat o serie de întrebări reciproce. Tinerii fac parte din diferite organizații creștine și s-au întrunit la Cluj pentru o evaluare a drumului parcurs până acum. Aceștia sunt angajați în diferite acțiuni de voluntariat atât în România, cât și în alte țări precum Bosnia, Republica Moldova și Albania.

Împărtășirea acțiunilor de voluntariat, a motivațiilor pentru care alegem să facem anumite lucruri, cât mai ales a felului în care alegem să creștem a reprezentat într-adevăr un moment de îmbogățire. Deși venim din medii diferite și ne desfășurăm activitatea în locuri diferite, angajarea activă în viața comunității reprezintă un element comun, de unire și o urmare a principiului ignațian de slujire. Astfel, întreaga întâlnire a fost un moment de bucurie și de încurajare în acțiunile viitoare pe care urmează să le desfășurăm.

Autor: Angelica Dimisca

Exprimaţi-vă opinia