Eliberarea Directorului JRS Afganistan

Publicatla 24 February 2015

alexi kumar

RV 23 februarie 2015. La Herat a fost repus în libertate părintele iezuit indian Alexis Prem Kumar, răpit în Afganistan cu opt luni în urmă. Acest lucru a fost anunțat printr-un comunicat de presă a Serviciului Iezuit pentru Refugiați (JRS). Potrivit sursei, ultimele opt luni au fost o perioadă lungă, dificilă şi de incertitudine pentru familia, prietenii şi colegii părintelui Prem.

„Suntem ușurați, scriu confraţii părintelui, să știm că acum este acasă, sănătos şi în condiții de siguranță”.

În aceeaşi notă sunt subliniate eforturile neobosite depuse pe mai multe niveluri pentru a obţine libertatea sa, aducându-se o recunoştinţă deosebită sprijinului primit prin rugăciune din parte atât de multor credincioşi.

Răpit în luna iunie 2014, în apropiere de Herat
Părintele Prem, în vârstă de 47 de ani, a fost răpit pe 2 iunie 2014, de un grup de persoane înarmate neidentificate, în timpul unei vizite pastorale la o școală pentru refugiați, la aproximativ 34 km de Herat.

Părintele Prem era pe atunci director al Serviciului iezuit pentru Refugiați în Afganistan, cu o misiune precedentă în statul indian Tamil Nadu din Sri Lanka.

Ajutorul JRS pentru a-şi reconstrui viața refugiații
Părintele Stan Fernandes – director regional al JRS Asia de Sud – a subliniat importanţa misiunii Serviciului Iezuit pentru Refugiaţi în Afganistan, unde acesta „ajută comunitatea locală în educaţie şi formare profesională a refugiaţilor, astfel încât aceştia să-şi poată reconstrui viaţa în noul teritoriu. Am fost aproape de poporul afgan înainte de răpirea părintelui Prem, a încheiat responsabilul, și o vom face şi de acum înainte, continuând să-l însoțim în orice fel”.

Misiune în mai mult de 50 de țări din întreaga lume, în Afganistan din 2005
Prezent în Afganistan din 2005, JRS operează în aproximativ cincizeci de ţări din întreaga lume, oferind pe lângă educație, servicii sociale şi de sănătate pentru aproximativ 950 de mii de refugiați și transfugi, dintre care jumătate sunt femei.

(rv–I.P.–M. Caba)

Exprimaţi-vă opinia