Iniţiative online pentru Postul Mare

Publicatla 19 February 2015

barronpm15

18.02.2015, România (Catholica) – Anul trecut, cei care urmăresc Catholica.ro pe Facebook au putut să parcurgă atât Postul Mare cât şi Adventul alături de pr. Robert Barron, cu meditaţiile oferite zilnic de acesta. Această însoţire cu meditaţii zilnice a început şi în acest Post: cunoscutul evanghelizator catolic american oferă din nou texte spre reflecţie, traduse şi publicate pe pagina Facebook. Dar nu este singura iniţiativă: de exemplu proiectul #ShareJesus oferă zi de zi câte un clip cu mesaje din partea unor persoane cunoscute din Biserica Catolică din SUA, fiecare cu un îndemn specific pentru Post. Videoclipurile sunt de asemenea distribuite şi pe pagina Facebook a sitului Catholica.ro.

Dieceza de Iaşi a anunţat astăzi un itinerar pentru Postul Mare şi timpul pascal. Există astfel o variantă pentru copii, ce poate fi descărcată de pe ACIasi.ro. Itinerarul adresat copiilor este intitulat „Pe cine căutaţi?” şi este organizat săptămânal, pentru ziua de duminică. Materialul este structurat în patru secţiuni distincte: Ascultă!, Meditează!, Întreabă-te! şi Acţionează! În acest fel, foaia duminicală va surprinde cele patru puncte de susţinere în a înţelege şi a aplica mai bine învăţăturile din Evanghelie: citirea textului biblic, meditarea lui, întrebările de ajutor şi aplicarea învăţăturilor printr-un exemplu concret.

Tinerilor li se propune itinerarul cu denumirea „Drumul mântuirii” un parcurs spiritual zilnic, individual. Fiecare tânăr care doreşte să trăiască timpul Postului Mare şi al Paştelui mai aproape de Dumnezeu va găsi Evanghelia zilei, o meditaţie pe baza textului biblic, o rugăciune şi o propunere pentru ziua respectivă. Acest itinerar se găseşte online la adresa Itinerar-PostulMare2015.blogspot.ro. Şi cum în curând şi Biserica Răsăriteană va intra în Post, astriştii clujeni au pregătit şi lansat deja cartea cu meditaţii pentru tineri, pentru acest timp liturgic, iar aplicaţia pentru Android va fi actualizată în aceste zile cu textele corespunzătoare.

Exprimaţi-vă opinia