Funeraliile Cardinalului Karl Josef Becker SJ

Publicatla 18 February 2015

16.02.2015, Vatican (Catholica) – Papa Francisc a prezidat luni după-amiază, în Bazilica San Pietro, ritul ultimului rămas bun de la funeraliile Cardinalului german Karl Josef Becker SJ, Sfânta Liturghie fiind celebrată la Altarul Catedrei de Cardinalul Angelo Sodano, decanul Colegiului Cardinalilor. Regretatul prelat german, profesor apreciat de numeroase generaţii de studenţi, a murit la Roma marţi, 10 februarie, la vârsta de 86 de ani. Radio Vatican oferă câteva informaţii despre prelat.
papa funeralii beck
Născut în 1928 la Köln, în Germania, Karl Josef Becker a intrat în Societatea lui Isus (Ordinul Iezuiţilor) la vârsta de 20 de ani. După studiile de filozofie şi teologie a fost profesor de teologie dogmatică mai întâi la Frankfurt am Main şi apoi, din 1969 până în 2003, la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma. A fost multă vreme consilier pe lângă Congregaţia pentru Doctrina Credinţei, participând recent la colocviile Comisiei Pontificale „Ecclesia Dei” cu Fraternitatea Sfântul Pius al X-lea. A fost creat Cardinal la consistoriul de la 18 februarie 2012, de Papa Benedict al XVI-lea. Era unul dintre puţinii Cardinali non-Episcopi.

În telegrama de condoleanţe trimisă prepozitului general al iezuiţilor, Papa Francisc şi-a exprimat „profunda recunoştinţă pentru slujirea intensă şi exemplară” a Cardinalului Becker, îndeplinită ani la rând în domeniul învăţământului, al formării noilor generaţii, mai ales a preoţilor, în cercetarea teologică şi în serviciul Sfântului Scaun. Papa Francisc a dat asigurarea rugăciunilor sale pentru ca prin mijlocirea Sfintei Fecioare şi a Sf. Ignaţiu de Loyola, Domnul să îi dăruiască prelatului răposat răsplata cea veşnică făgăduită discipolilor săi credincioşi”.

La rândul său, Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, într-o telegramă trimisă prepozitului general al iezuiţilor, pr. Adolfo Nicolas, şi-a exprimat regretul cel mai sincer pentru moartea Cardinalului Karl Josef Becker, profesor „stimat şi iubit de generaţii de studenţi care au beneficiat de învăţătura lui înţeleaptă”. Amintind totodată munca generoasă şi inteligentă depusă de regretatul Cardinal în serviciul Sfântului Scaun, Cardinalul Parolin şi-a exprimat participarea la rugăciunile înălţate pentru odihna veşnică a sufletului său.

Sursa: Radio Vatican

Exprimaţi-vă opinia