HRAM JRS 2015: Slujire în Sărbătoare!

Publicatla 15 February 2015

Pentru al doilea an consecutiv, Hramul comunității Sf. Claudiu la Colombière a iezuiților din București s-a ținut la sediul Serviciului Iezuiților pentru refugiați de pe strasa Ilie Opriș 54. ColombiereCei peste o sută de participanți, de la refugiați la rezidenți, laici și persoane consacrate, din țară, dar și din toate părțile lumii, s-au strâns ca la Rusalii căutând să priceapă împreună – dincolo de limbă, culoare sau confesiune religioasă – care este „lărgimea, lungimea, adâncimea și înălțimea”, cu alte cuvinte să cunoască dragostea lui Cristos (cf. Ef 3, 17-18).

Dacă punctele cardinale au fost reprezentate prin cei veniți de pe toate continentele, centrul a fost subliniat de părintele predicator asumpționist Lucian Dancă, prin cele trei „idei” expuse: prima-Cristos; a doua-Cristos; a treia-Cristos!

Sfânta Euharistie, prezidată cu simplitate și apropiere sufletească de Preasfințitul Cornel Damian, a avut loc în încăperea de la etaj a Centrului JRS „Pedro Arrupe”, aceasta convertindu-se pentru o seară într-un adevărat Cenacol, liturgic și agapic deopotrivă!

Vii mulțumiri tuturor care au făcut posibilă această sărbătoare a slujirii: de la cei care trudesc zilnic în Centrul JRS până la cei care au l-au descoperit aseară pentru prima oară și doresc să continue sărbătoarea de ieri printr-o slujire de mâine!

2015-Feb-14 17;38;17 15

 

 

A consemnat: Marius Taloș SJ

Exprimaţi-vă opinia