12.02.2015, Roma (Catholica) – În Statele Unite se desfăşoară în aceste zile a VI-a ediţie a Săptămânii naţionale a Căsătoriei. Iniţiativa este organizată de Conferinţa Episcopilor Catolici Americani şi se încheie la data de 14 februarie, cu sărbătoarea Sfântului Valentin. În cadrul săptămânii, este propusă pe 13 februarie o Zi naţională de rugăciune pentru respectul nupţial, citim pe situl Radio Vatican. casatorie2

Potrivit unui comunicat de presă al Conferinţei Episcopale, Biserica Catolică din Statele Unite doreşte ca Săptămâna Căsătoriei să fie „ocazie pentru a sărbători ‘darul şi binecuvântarea căsătoriei’ şi pentru a sprijini cuplurile căsătorite şi logodnicii într-o perioadă în care este pusă în discuţie însăşi definiţia instituţiei matrimoniale ca uniune definitivă între un bărbat şi o femeie”.

În scrisoarea de prezentare a iniţiativei, Mons. Richard Joseph Malone, preşedintele Comisiei pentru Laici, Căsătorie, Familie şi Tineri a Conferinţei Episcopilor Catolici Americani, a spus că ediţia din acest an face parte din pregătirile pentru a VIII-a Întâlnire Mondială a Familiilor, care se va desfăşura în Philadelphia, în perioada 22-27 septembrie 2015, cât şi pentru Sinodul Episcopilor, care se va desfăşura în luna octombrie la Roma, pe tema vocaţiei şi misiunii familiei în Biserică şi în lumea contemporană.

Pe parcursul Săptămânii, Conferinţa Episcopilor Catolici Americani a pus la dispoziţie parohiilor şi Diecezelor o serie de materiale pentru tineri şi familii. Printre acestea se află o rugăciune pentru Ziua Mondială a Căsătoriei, care începând din anul 1983 este sărbătorită în cea de-a doua duminică din februarie a fiecărui an – în acest an, pe 9 februarie.

În cadrul Săptămânii naţionale a Căsătoriei din Statele Unite au fost publicate şi datele statistice ale situaţiei actuale a familiilor. Episcopii catolici americani invită toţi credincioşii să participe vineri, 13 februarie 2015, la o zi specială de rugăciune „pentru penitenţă şi pentru respectarea darului căsătoriei şi familiei în ţară, pentru toţi soţii şi soţiile, ca să poată persevera în fidelitatea conjugală chiar şi în momentele cele mai dificile ale cuplului”.

Sursa: Radio Vatican

Exprimaţi-vă opinia