06.02.2015, Vatican (Catholica) – După mai multe zile de ploaie şi vreme mohorâtă, elemosinierul papal a distribuit 300 de umbrele peroanelor fără locuinţă din Roma, în numele Papei Francisc. Agenţia italiană de ştiri ANSA a relatat că Arhiepiscopul Konrad Krajewski a dăruit umbrelele persoanelor fără adăpost care stau în jurul Vaticanului, precum şi în diferite alte zone din Roma.

De asemenea, în aceste zile s-au încheiat lucrările pentru realizarea unor noi cabine de duş sub Colonadele lui Bernini, completând astfel proiectul de creştere a acestui serviciu pentru săracii din Roma prin intermediul parohiilor care au aderat, mai ales al celor în care există deja cantine pentru săraci sau în care este o concentrare mai mare de persoane fără adăpost. Lucrările au fost proiectate, ghidate şi realizate de tehnicienii şi de muncitorii din Guvernatoratul Cetăţii Vaticanului: trei duşuri şi o încăpere mică pentru frizer au fost inserate în restructurarea completă a unei secţiuni a băilor publice amenajate sub Colonadele din dreapta. krajewski

Arhiepiscopul Konrad Krajewski, care se ocupă de operele de caritate ale Papei, a declarat că totul a fost făcut cu mare moderaţie şi demnitate, utilizându-se însă şi tehnici moderne: fiecare chiuvetă este dotată cu apă caldă, dozator pentru săpun şi jet de aer cald pentru uscarea mâinilor, toate acţionate de fotocelule; în locul faianţei şi al gresiei a fost folosită o răşină specială pentru acoperirea pereţilor, uşor lavabilă şi care asigură igienă maximă.

Duşurile vor funcţiona în fiecare zi, mai puţin miercurea în timpul audienţei generale şi atunci când se vor desfăşura celebrări în Bazilică sau în Piaţa San Pietro. În zilele de luni, joi şi sâmbătă serviciul şi gestionarea duşurilor este asigurat de voluntari ai Unitalsi din Secţiunea din Roma. Frizerul va fi disponibil lunea, între orele 9 şi 15. Serviciul este garantat de diferiţi frizeri voluntari. Persoanele fără locuinţă vor primi, pentru duş, un schimb complet de lenjerie de corp şi un pachet cu prosop, săpun, pastă de dinţi, lamă şi spumă de ras, deodorant, în funcţie de diversele nevoi.

Cea mai mare parte a materialelor vor fi oferite gratis de diferite companii şi persoane care au dorit să participe la acest proiect în favoarea săracilor. Produsele care lipsesc vor fi achiziţionate de Elemosineria Apostolică cu banii obţinuţi din distribuirea de pergamente cu Binecuvântări Papale. În celelalte zile ale săptămânii primirea săracilor va fi făcută de diverşi voluntari, cum ar fi Surorile Maicii Tereza de Calcutta, Surorile Albertine care lucrează pentru Garda Elveţiană, Vincenţienele şi mulţi alţi voluntari din Roma care au dorit să îşi ofere timpul şi colaborarea.

Exprimaţi-vă opinia