30.01.2015, Vatican (Catholica) – „Slujitori şi profeţi ai Dumnezeului viu” este tema exerciţiilor spirituale pentru Postul Mare programate să se desfăşoare în perioada 22-27 februarie 2015 în Casa Învăţătorului Divin, din Ariccia, la care vor participa Papa Francisc şi membrii Curiei Romane. Meditaţiile, care vor prezenta o lectură pastorală a profetului Ilie, vor fi ţinute de pr. carmelitan Bruno Secondin, lector emerit de Spiritualitate modernă şi Fundamente ale vieţii spirituale la Universitatea Gregoriana, numit în luna iulie a anului trecut, de Papa Francisc, consultor în Congregaţia pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică. Autor a numeroase cărţi şi susţinător de întâlniri de lectio divina, pr. Secondin s-a îngrijit în trecut de comentariile la Evanghelia duminicală transmise de Radio Vatican la ora 14. brunosecondin

Programul exerciţiilor prevede pentru duminica de început, la ora 18, Adoraţie euharistică şi recitarea Vesperelor. Zilele următoare vor începe cu laudele la ora 7.30, urmate de o primă meditaţie la ora 9.30 şi apoi de concelebrarea euharistică. De la ora 16 va avea loc a doua meditaţie, care va preceda Adoraţia euharistică şi Vesperele. Pentru ultima zi, vineri, 27 februarie, se află în program concelebrarea euharistică la ora 7.30 şi o încheiere la ora 9.30.

Meditaţiile vor fi inaugurate duminică cu o reflecţie pe tema „A ieşi din propriul ‘sat’”, şi vor urma acest program zilnic: „Drumuri ale autenticităţii” (rădăcinile credinţei şi curajul de a spune nu ambiguităţii), „Cărări ale libertăţii” (de la idolii deşerţi la pietatea adevărată), „Să ne lăsăm surprinşi de Dumnezeu” (Întâlnirea cu un Dumnezeu care este în altă parte decât acolo unde ne-am aştepta şi recunoaşterea săracului care ne evanghelizează), „Dreptate şi mijlocire” (mărturii despre dreptate şi solidaritate). Ziua concluzivă va fi dedicată temei „A lua mantia lui Ilie” (pentru a deveni profeţi ai fraternităţii). Pe durata exerciţiilor spirituale, aşa cum se obişnuieşte, vor fi suspendate audienţele private şi speciale, inclusiv audienţa generală de miercuri.

Exprimaţi-vă opinia