19.12.2014, Vatican (Catholica) – Papa Francisc le-a oferit copiilor cinci sugestii cu privire la cum să fie catolici puternici şi activi. Adresându-se unei delegaţii de copii din Acţiunea Catolică Italiană (ACI) prezente în Vatican în dimineaţa zilei de joi, 18 decembrie 2014, Papa s-a inspirat în reflecţia sa din tema „Totul de descoperit”, aleasă de educatorii copiilor din ACI pentru formarea din acest an. Înfiinţată în 1905, ACI este o asociaţie catolică de laici larg răspândită în Italia. „Nu renunţaţi niciodată”, a propus el ca prim îndemn, deoarece „ceea ce a gândit Isus pentru drumul vostru trebuie construit împreună: împreună cu părinţii, fraţii, prietenii voştri, colegii de şcoală, de la cateheză, din oratoriu şi din ACI”. papa copii

A doua sugestie este să fie activ interesaţi de nevoile celor mai săraci şi ale celor care suferă. În al treilea rând, să iubească Biserica şi pe preoţi, şi să se pună în slujba comunităţii. A patra sugestie, a spus Pontiful, le cere copiilor să fie apostoli ai păcii şi ai seninătăţii, începând în familiile lor şi continuând la toţi ceilalţi din vieţile lor. Al cincilea îndemn priveşte dialogul cu Isus: rugăciunea. Isus este „cel mai bun prieten care nu ne părăseşte niciodată”. „Încredinţaţi-i bucuriile şi tristeţile voastre”, a adăugat Sfântul Părinte; „alergaţi la El ori de câte ori faceţi o greşeală, un lucru rău, cu certitudinea că El vă iartă”.

Papa le-a mai sus copiilor să le vorbească „tuturor” despre Isus, despre iubirea, milostivirea şi tandreţea Lui, „deoarece prietenia cu Isus, care şi-a dat viaţa pentru noi, trebuie să fie povestită tuturor”. „Doriţi să încercaţi să puneţi în practică aceste sugestii?” i-a întrebat, arătând că probabil ei fac deja acest lucru. Papa i-a invitat să facă eforturi şi mai mari, spunând că cu harul naşterii Sale, Isus doreşte să îi ajute să facă „un pas mai hotărât, mai ferm, mai plin de bucurie” pentru a deveni discipolii Lui. Este de ajuns să spunem: „Iată-mă”; Sfântul Părinte le-a reamintit: „Ne-a învăţat aceasta Mama noastră, care a răspuns astfel la chemarea Domnului: ‘Iată-mă’”. El s-a rugat apoi împreună cu copiii „Bucură-te, Marie”.

sursa: catholica.ro

Exprimaţi-vă opinia