19.12.2014, Blaj (Catholica) – Papa Francisc a adresat o scrisoare de felicitare Preafericitului Cardinal Lucian Mureşan, cu ocazia împlinirii, pe 19 decembrie 2014, a 50 de ani de la hirotonirea întru preoţie. Transmiţându-i cele mai alese urări, Suveranul Pontif îşi manifestă recunoştinţa pentru slujirea Cardinalului începută acum 50 de ani, când Biserica Greco-Catolică era încă asuprită. „Nu au lipsit obstacolele”, afirmă Papa, aducând aminte de durerea şi tristeţea în care se zbătea Biserica Română Unită, „care au vrut să te împiedice să înaintezi spre sfântul tău ţel. În schimb, sufletul tău niciodată nu s-a clătinat, ci dimpotrivă, cu îndrăzneală, ai înaintat pe calea cea dreaptă până când, cu ajutorul lui Dumnezeu, ai primit cu bucurie darul preoţiei pe data de 19 decembrie anul 1964.” pf lucian

Sfântul Părinte îi mulţumeşte, totodată, Preafericirii Sale pentru că în tot acest timp a continuat să se ocupe cu multă dăruire de grija spirituală a sufletelor, motiv pentru care în anul 1990, Sfântul Ioan Paul al II-lea l-a numit Întâistătător al Eparhiei de Maramureş. Patru ani mai târziu, a fost numit Arhiepiscop şi Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, căreia Papa Benedict al XVI-lea i-a atribuit, în anul 2005, un grad mai înalt, astfel încât Mitropolitului Lucian i s-a încredinţat titlul de Arhiepiscop Major. În anul 2012, pentru meritele sale în Biserică, Arhiepiscopul Lucian Mureşan a fost creat Cardinal.

La final, Papa Francisc aduce mulţumiri lui Dumnezeu şi-i acordă binecuvântarea sa apostolică: „Cristos, Păstorul cel Veşnic, prin mijlocirea Preamăritei Pururea Fecioarei Maria, să te copleşească cu toate darurile cereşti şi cu toată bogăţia harurilor Sale.” „Această binecuvântare pe care o dăruim ţie întru Domnul, o împărtăşim, Venerabile Frate al Nostru, în virtutea profundei Noastre iubiri Apostolice de mijlocire, tuturor celor care colaborează cu tine, tuturor membrilor familiei, prietenilor şi celor dragi.” Textul integral al scrisorii este publicat pe BRU.ro.

Sursa: BRU.ro

Exprimaţi-vă opinia