La mulți ani, Papa Francisc!

Publicatla 18 December 2014

Sute de pasionați de tango au dansat miercuri în Piața San Pietro din Roma, cu ocazia zilei de naștere a Papei la împlinirea de către acesta a vârstei de 78 de ani.

Veniți din toate colțurile Italiei sau chiar de mai departe, dansatorii mobilizați pe rețelele de socializare s-au sculat de cu zori pentru a fi în primele rânduri la începutul audienței generale de la ora 10.

La sosirea Papei Francisc, au fluturat eșarfe albe, i-au oferit prăjituri sau mate, un ceai tradițional în Argentina. I s-au oferit și câteva tone de carne de pui pe care le-a oferit pentru aniversare papa

supa săracilor. Apoi a coborât special în piazza San Pietro pentru a saluta opt persoane fără adăpost l-au felicitat cu floarea soarelui în mâini.

Cei 13.000 de participanți au ascultat  cu atenție predica suveranului pontif care a vorbit despre rolul familiei și a condamnat actele teroriste recente din Pakistan sau Australia.

Spre amiază, însă, când în mod normal mulțimea ar fi trebuit să se împrăștie, sute de perechi, cu sau fără eșarfe albe, au început să danseze în piață, în exteriorul colonadei.

Pe muzica unor tangouri tradiționale, difuzată de organizatori, cuplurile, multe formate din oameni în vârstă, au făcut proba virtuozității  sau doar entuziasmului lor.

papa tango

 

Exprimaţi-vă opinia