Părintele General Adolfo Nicolas a convocat la 8 decembrie 2014 cea de-a XXXVI-a Congregație Generală a Societății lui Isus. Aceasta va începe cu Euharistia celebrată în seara de 2 octombrie 2016. Prima sesiune plenară va avea loc pe 3 octombrie 2016, Sărbătoarea Sf. Francisc Borgia, la Curia Generală din Roma. Adolfo_Nicolas,_Sup._Gén

„Meditând la chemarea Regelui Veșnic, care credem că sunt cele mai importante trei chemări pe care Domnul le adresează întregii Societăți a lui Isus astăzi?”

„Este providențial ca noi, ca Societate, să pornim pe acest drum spre CG 36 chiar la începutul Anului Vieții consacrate. În frumoasa Scrisoare din acest an adresată tuturor persoanelor consacrate, Papa Francisc își exprimă speranța să fie redescoperită de către noi bucuria vieții consacrate, să ne recuperăm mărturia profetică care „trezește lumea”, să devenim cu adevărat „experți în comuniune” și să „ieșim din noi înșine spre periferiile existențiale”. El cere ca toate persoanele consacrate să discearnă ”ce anume le cer astăzi Dumnezeu și oamenii.” Este tocmai discernământul profund pe care suntem chemați să-l facem în calitate de Societate a lui Isus”.

Adolfo Nicolas SJ

Exprimaţi-vă opinia