01.12.2014, Vatican (Catholica) – “Luminoasa voastră mărturie de viaţă va fi ca o făclie pusă în sfeşnic pentru a dărui lumină şi căldură întregului popor al lui Dumnezeu”, a spus Papa Francisc în mesajul trimis şi citit cu ocazia deschiderii Anului Vieţii Consacrate, în Bazilica San Pietro, înainte de începerea Liturghiei de duminică, 30 noiembrie 2014, prezidată de Cardinalul João Braz de Aviz, prefect al Congregaţiei pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică. Papa_conFratelli

Pontiful a reamintit că a dorit, prin convocarea Anului Vieţii Consacrate, să repropună “întregii Biserici frumuseţea şi preţiozitatea acestei forme speciale” de urmare a lui Cristos, reprezentată de cei care îl imită “mai îndeaproape prin practicarea sfaturilor evanghelice”. Privind la numeroasele iniţiative care vor fi realizate în întreaga lume în acest an, Sfântul Părinte a spus: “Reînnoiesc şi vouă celor prezenţi aici invitaţia urgentă pe care am adresat-o în urmă cu un an superiorilor generali: treziţi lumea, luminaţi-o cu mărturia voastră profetică şi împotriva curentului!”

Papa a indicat încă o dată trei cuvinte programatice: “Fiţi bucuroşi! Arătaţi tuturor că a-l urma pe Cristos şi a pune în practică Evanghelia Sa umple inima voastră de fericire. Contagiaţi cu această bucurie pe cel care se apropie de voi şi atunci atâtea persoane vă vor întreba care este motivul şi vor simţi dorinţa de a împărtăşi cu voi splendida şi entuziasmanta aventură evanghelică.” “Fiţi curajoşi”, pentru că “cine se simte iubit de Domnul ştie să-şi pună în El încrederea deplină… Cu forţa Duhului Sfânt care vă însoţeşte, mergeţi pe drumurile lumii şi arătaţi puterea inovatoare a Evangheliei care, dacă este pusă în practică, realizează şi astăzi minunăţii şi poate da răspuns la toate întrebările omului.”

În fine, a mai îndemnat Sfântul Părinte: “Fiţi oameni ai comuniunii! Bine înrădăcinaţi în comuniunea personală cu Dumnezeu, pe care l-aţi ales ca porro unum (cf. Luca 10,42) al existenţei voastre, fiţi neobosiţi constructori de fraternitate, înainte de toate practicând între voi legea evanghelică a iubirii reciproce şi apoi cu toţi, în special cu cei mai săraci. Arătaţi că fraternitatea universală nu este o utopie, ci însuşi visul lui Isus pentru întreaga omenire.”

Sursa: catholica.ro

Exprimaţi-vă opinia